Hyppää sisältöön

Yliluutnantti Petri Kerkkänen on Vuoden sotilasliikuttaja

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 12.1.2023 15.15
Uutinen
Yliluutnantti Petri Kerkkänen keskellä, vasemmalla eversti Kari Pietiläinen ja oikealla kenraalimajuri Rami Saari
Yliluutnantti Petri Kerkkänen keskellä, vasemmalla eversti Kari Pietiläinen ja oikealla kenraalimajuri Rami Saari. (Kuva Ruotuväki).

Puolustusvoimissa palkitaan vuosittain parhaat sotilasurheilijat ja -valmentajat sekä muita sotilasurheilun ja -liikunnan eteen hikoilleita. Yliluutnantti Petri Kerkkänen Maasotakoulusta palkittiin 11. tammikuuta Säätytalolla järjestetyssä tilaisuudessa Vuoden sotilasliikuttajana. Kerkkänen toimii Koulutuskeskuksen alaisen Jalkaväkikoulun liikuntasektorin johtajana, ja hän on toiminut ansiokkaasti koko Maasotakoulun liikunnan kehittämiseksi sekä tuottanut Puolustusvoimien käyttöön muun muassa opetusvideoita urheilutoiminnasta.

Vuoden sotilasliikuttaja -palkinnon perusteluissa todettiin seuraavaa:

"Petri Kerkkänen tukee toiminnallaan erityisen hyvin liikuntatoimialan tavoitetta, jossa henkilökunnan asennetta fyysiseen toimintakykyyn vahvistetaan jo kadettien ja aliupseerien koulutuksessa, jolloin se jalkautuu nuorien kouluttajien kautta varusmiehille. Kerkkänen osallistuu myös aktiivisesti liikuntakoulutuksen kehittämiseen ja tekee esimerkiksi opetusvideoita."

Petri, miltä tuntuu saada tuollainen huomionosoitus?
– Päällimmäisenä tunnen kiitollisuutta. Älyttömän hieno tunne, kun se työ mihin on kaiken osaamisen panostanut huomioidaan valtakunnallisella tasolla. Samaa kiitollisuutta tunnen esimiestäni kohtaan, joka antoi minulle vapaat kädet aikanaan kokeilla erilaisia tapoja opettaa. Ja tietenkin kiitokset myös koko liikuntasektorin porukalle, koska en tätä työtä ole yksin tehnyt. 

Tuliko palkitseminen yllätyksenä?
– Pakko sanoa, että tuli. En ollut aiemmin kuullutkaan tästä palkinnosta. Tiesin sen, että työtämme liikuntasektorilla arvostetaan, mutta on upeeta, että se huomioidaan näin. Kun kuuntelin palkitsemisen perusteita niin huomasin, että työtämme on jossain seurattu.

Mikä sinua itseäsi motivoi liikkumaan ja liikuttamaan?
–  Liikunnassa on tärkeintä, että liikunta on kivaa. Toiseksi tärkeintä on, että siinä kehittyy. Jos vielä oppii jotain uutta niin harjoitus on onnistunut 5/5. Tätä periaatetta korostan opettaessani, joten eiköhän se ole silloin omakin motivaattori.    

Mikä on sinun oma suosikki liikuntamuotosi, millä tykkäät liikuttaa myös muita?
– Olen ehdottomasti kausiliikkuja. Lajit vaihtuu vuodenajan ja kelin mukaan, toisaalta salilla käyn läpi vuoden. Tykkään liikkua porukalla kaikkia liikuntamuotoja, mutta SA-hiihdon opettaminen on opettamisen timanttia, ihan huippuhommaa. Lopulta kuitenkin oma suosikki liikuntamuoto on tyttäreni Nooran kanssa treenaaminen. Kovaa treenaamista parhaassa mahdollisessa seurassa, onko mitään sen kivempaa!
 

Lämpimät onnittelut Petrille koko Maasotakoulun puolesta!

Kaikki tilaisuudessa palkitut löytyy Puolustusvoimien uutisesta: Kersantti Aleksi Leppä on vuoden 2022 sotilasurheilija - Sotilasliikunta (puolustusvoimat.fi)

´