Kaartin jääkärirykmentin alokasopas tammikuussa palveluksen aloittaville

Kaartin jääkärirykmentti 13.11.2019 16.50
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin alokasopas saapumiserälle 1/20 on julkaistu verkossa. Alokasopas lähetetään marras-joulukuussa myös postitse kaikille Santahaminassa tammikuussa palveluksensa aloittaville. Opas sisältää hyödyllistä tietoa niin alokkaille kuin kotijoukoille - ethän siis jätä lukematta sitä.

 Tuleva varusmies, ennen palveluksesi alkua

  • Tutustu alokasoppaaseen. Löydät sieltä hyödyllistä tietoa mm. saapumiseen ja palvelustehtäviin liittyen. Lue alokasopas verkossa (pdf).
  • Tutustu rokoteinfoon.
  • Vastaa ennakkokyselyyn tunnistautumalla palveluun osoitteessa asiointi.puolustusvoimat.fi, ja voit vaikuttaa tulevaan palvelustehtävääsi. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit lähettää ennakkokyselyn sähköpostilla (ohjeet alla). On tärkeää, että vastaat kyselyyn 31.12.2019 mennessä. 
  • Liity Kaartin jääkärirykmentin tammikuun 1/20 saapumiserän Facebook-ryhmään, jossa Kaartin Jääkäritoimikunnan varusmiehet Virtanen ja Hangaslammi kertovat varusmiespalveluksen arjesta sekä vastaavat mahdollisiin kysymyksiisi. Suljettu ryhmä löytyy nimellä KAARTJR 1/20.

Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, täytä ennakkokyselylomake ja lähetä se 31.12.2019 mennessä osoitteeseen kaartinjaakarirykmentti(a)mil.fi. Voit täyttää ennakkokyselyn myös englanniksi tai ruotsiksi.

Ensimmäisen palvelusviikonlopun aikana läheisillä on mahdollisuus tulla vierailemaan Santahaminaan, läheistenpäivä on lauantaina 11.1.2020. Lisätietoja läheistenpäivästä saa ensimmäisellä palvelusviikolla. Sotilasvala ja sotilasvakuutus annetaan 14.2.2020 Santahaminassa.

Kunnossa inttiin?

MarsMars.fi -palvelun kautta voit kohentaa kokonaisvaltaisesti varusmiespalveluksessa tarvittavia fyysisiä ominaisuuksia. Sovelluksen voi ladata puhelimeen.

Lue myös viime hetken vinkit kunnon kohottamiseen Kaartin jääkärirykmentin liikunnanohjaajan blogista.

Palveluksen aloittamisajan tai palveluspaikan muutos

Muutosta palveluksen aloittamisaikaan tai joukko-osastoon haetaan kirjallisesti. Hakemus perusteluineen toimitetaan Uudenmaan aluetoimistoon ennen määrättyä palveluksen alkamisajankohtaa. Muistathan, ettei pelkkä hakemuksen jättäminen riitä syyksi palveluksesta poisjäämiseen, vaan tarvitset siihen erillisen aluetoimiston päätöksen.

Lisätietoa sekä muutoshakemuksen löydät verkosta osoitteesta: varusmies.fi > Intti edessä > Palveluksen aloittamisajan tai -paikan muutos