Hyppää sisältöön

Palvelut ja asiointi

Toimistomme sijaitsee Sotilaskodin ylimmässä kerroksessa.

Meille voit tulla arkisin kello 8-14/21 ja viikonloppuna tilanteen mukaan mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.

Tiloihin voit tulla ihan muuten vain viettämään aikaa ja oleskelemaan muiden varusmiesten kanssa. Jos haluat kuitenkin vapaa-aikanasi jotain aktiviteettia, siihen on myös hyvät mahdollisuudet, mm. käytössäsi on Xbox 360, Playstation 3 sekä Playstation 4.

Myöskin lautapelivalikoima on melko monipuolinen. Klassisempaa lautapelirintamaa edustavat mm. Kimble ja Afrikan tähti, kun taas modernimpaa puolta mm. Dominion ja Carcassone. Lisäksi meiltä löytyy shakkilauta. Lautapelejä voit lainata meiltä yksikköön omaksi ja muiden iloksi kuittia vastaan.

Meiltä voi myös hakea yksikköön pöytätennisvälineitä.. Samoin voit lainata käyttöösi polkupyörän sekä kalastustarvikkeita.

Bändihuoneestamme löytyy kitaroita, bassoja, rumpusetti, syntetisaattori sekä mikrofoneja. Musiikin harrastajat, tervetuloa vapaasti soittamaan!

Jos vaikkapa opiskelupaikka on vielä hakusessa tai tukiasiat askarruttavat, tilojemme aulasta löytyy rivi hyllyjä, jotka notkuvat eri oppilaitosten ja muiden yleistärkeiden laitosten esitteitä. Opiskeluasioissa voit kääntyä myös VMTK:n puoleen. Autamme asiassa sinua yhdessä sosiaalikuraattorien kanssa!

Lomakuljetukset

Lomakyydit ovat Varusmiestoimikunnan jokaviikkoinen työ. Erityisessä vastuussa lomakyydeistä on VMTK:n varapuheenjohtaja, joka yksiköiden lomakyyti-ilmoittautumisten perusteella järjestää kyydit ja tilaa autot. Parhaimmillaan prikaatin kentältä lähtee perjantai-iltapäivänä kello 15.30 kolmisenkymmentä lomakuljetusta. Kyytejä ajetaan pääasiassa Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Pohjois-Karjalaan.

Lomakuljetusjärjestelmän lisäksi on mahdollista matkustaa lomille junalla ja linja-autolla. Oman autonkin käyttö on toki mahdollista.

Lomakuljetusreitit löydät tästä ja kyytiin voit ilmoittautua täältä.

Varusmiesten liikuntakerhot

Voit osallistua erilaisiin liikuntakerhoihin, joita pitävät varusmiehet itse. Kerhojen määrät ja aiheet riippuvat täysin halukkaista vetäjistä. Mieleisen liikkumisen ohella kerhojen pitämisestä ja niihin osallistumisesta saa vlk-merkkejä, joita tarpeeksi keräämällä nettoaa itselleen kuntoisuuslomaa.

Sotilaskoti

Sotilaskoti tarjoaa varusmiehille äärettömän monipuolisen kattauksen virkistäytymismahdollisuuksia. Salissa voit rentoutua ja tavata kavereita. Kahviosta voit ostaa mm. kuuluisia sotkun munkkeja muiden välipalojen ohella. Kioskista taas saat monenlaisia hyödykkeitä varavirtalähteistä aselajilippalakkeihin ja hammasharjoihin. Alakerran pizzeriassa on saatavilla erilaisia pikaruokia ja salaatteja.

Sotilaskodin virkistäytymismahdollisuuksiin kuuluvat myös laaja kirjasto tietokoneineen, biljardipöydät sekä pelikonsolit.

» Aukioloajat ja lisätietoja Kajaanin sotilaskodista

Heikinhalli

Heikinhallin monitoimihallista löytyy kahden ison liikuntasalin lisäksi kuntosali, uimahalli, kamppailutila erilaisille kamppailulajeille sekä noptel-ampumarata. Liikunnan jälkeen voit rentoutua Heikinhallin saunatiloissa.

Aukioloajat (huomioi mahdolliset koronatilanteesta johtuvat muutokset)

  • Liikuntasalit ma-pe 7.30-20.30, la-su 12.15-20.30
  • Uimahalli ma-pe 7.45-20.15, la-su 12.30-15.30 ja 16.30-20.15