Hyppää sisältöön

Palvelut ja asiointi

Toimistomme sijaitsee Sotilaskodin ylimmässä kerroksessa. Toimistomme ovat avoinna arkisin klo. 8-16 tai erikseen sovittuina ajankohtina.

Sotilaskodin yläkerrassa sijaitsee myös peliluola sekä pelitila, jotka ovat varusmiesten käytettävissä arkipäivisin klo 18-21 ajanvarauksella. Pelitila sijaitsee Sotilaskodin kirjaston viereisessä tilassa ja sieltä löytyy Playstation 4 sekä XBOX ONE -konsolit. Peliluola sijaitsee yläkerran käytävän päästä WC-tilojen vierestä. Sieltä löytyy seitsemän nykyaikaista pelitietokonetta sekä niihin tarvittavat välineet. Peliluolasta löytyy myös Playstation 4 -pelikonsoli.

Varusmiestoimikunta pyrkii päivittämään laitteistoa varusmiesten toiveiden sekä tarpeiden mukaan jatkuvasti. Tietokoneen peliluolasta tai pelikonsolin pelitilasta voi varata joko Instagram direct-viestillä tai sähköpostitse. Ilmoitathan viestissäsi haluamasi ajankohdan varaukselle ja osallistujien nimet sekä perusyksiköt. Yhteystiedot-osiosta löydät tarkemmat yhteystiedot varaamista varten.

Sotilaskodin yläkerran lukusalissa varusmiehille on tarjolla myös erinäisiä lautapelejä, joita varusmiehet voivat pelata Sotilaskodin ollessa auki. Samaisesta tilasta löytyy myös kirjaston lehtihyllystä tietoa lukuisien oppilaitosten koulutustarjonnasta, johon voi käydä vapaasti tutustumassa.

Hakku-rakennus

Varusmiestoimikunnalla on myös käytössään Pohjan pioneeripataljoonan takapihalla sijaitsevassa Hakku-rakennuksessa bänditila sekä liikuntavälinevarasto. Bändihuoneesta löytyy kitaroita, bassoja, rumpusetti, syntetisaattori, mikrofoneja sekä paljon muuta.

Liikuntavälinevarastosta voit lainata itsellesi mm. fatbiken, ulkopelejä kuten mölkyn ja airsoft-aseita. Varusmiestoimikunta hankkii välineitä toiveiden ja kysymysten mukaan, eli olethan rohkeasti yhteydessä mikäli ideoita tai kysyttävää löytyy!

Bändihuone sekä liikuntavälineet ovat varattavissa Instagram direct -viestillä tai sähköpostitse. Ilmoitathan viestissäsi haluamasi ajankohdan varaukselle ja osallistujien nimet sekä perusyksiköt. Yhteystiedot-osiosta löydät tarkemmat yhteystiedot varaamista varten.
 

Lomakuljetukset

Varusmiestoimikunta järjestää joka viikko lomakuljetuksia usealle eri paikkakunnalle. Lomakuljetusten tarkoituksena on tarjota varusmiehille turvallinen ja helppo tapa kulkea lomapaikkakunnalle.

Lomakyytien tällä hetkellä voimassa olevat reitit löydät PVMoodlesta ja niihin voit ilmoittautua PVmoodlessa Kainuun prikaatin ilmoitustaululta. Lomakyydit kulkevat joka viikko ilmoittautumisten perusteella ilmenneen kysynnän ja tarpeen mukaan.

Toteutuvat kyydit sekä lista kyyteihin ilmoittautuneista löytyvät PVmoodle:sta Kainuun prikaatin ilmoitustaululta viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä. Ilmoittaudu kuluvan viikon lomakyytiin viimeistään maanantaina klo 10 mennessä. Mikäli et jostain syystä mahdu lomakyytiin, etsi vaihtoehtoinen ratkaisu esimerkiksi julkista liikennettä hyödyntäen. Olet oikeutettu matka-ajan pidennykseen, mikäli olet ilmoittautunut lomamatkasuunnitelman mukaiseen lomakyytiin, eikä lomakyyti kulje kyseiselle paikkakunnalle. Kysymykset lomakyyteihin liittyen ensisijaisesti varusmiestoimikunnan varapuheenjohtajalle.

Varusmiesten liikuntakerhot (VLK)

Varusmiestoimikunta järjestää erilaisia liikuntakerhoja varusmiehille. Liikuntakerhot toimivat vapaa-ajalla ja niitä pyörittävät VLK-ohjaajakoulutuksen käyneet liikuntakerhojen vetäjät, jotka ovat tavallisia vanhemman saapumiserän varusmiehiä.

Kerhojen lajit päätetään varusmiesten omien toiveiden ja lajien suosion perusteella, pyrkien kuitenkin tarjoamaan monipuolista kerho tarjontaa varusmiehille. VLK-kerhot ovat vapaaehtoista vapaa-ajan toimintaa. Niihin osallistumalla on mahdollista ansaita itselleen kuntoisuuslomia! Jokaisesta kerhon osallistumiskerrasta saa yhden liikkuri merkinnän. 15 merkintää oikeuttaa kuntoisuuslomaan.

Varusmiestoimikunta on myös järjestänyt lenkkireitin, joka kantaa nimeä VLK-lenkki. VLK-lenkki on pituudeltaan kuusi kilometriä. Lenkin voi suorittaa omatoimisesti vapaa-ajalla. Lenkin kiertämisestä saa yhden liikkuri merkinnän.

Heikinhalli

Kuntotalo Heikinhalli kätkee sisäänsä ja ympärilleen laajat liikuntamahdollisuudet. Heikinhallinsta  löydät

 • uimahallin,
 • sisäampumaradan,
 • kamppailutilan,
 • liikuntatilan salibandykaukalolla sekä koripallokoreilla,
 • liikuntatilan koripallokoreilla sekä
 • monipuolisilla mahdollisuuksilla esim. lentopalloon ja sulkapalloon.

Hallilta löytyy myös monipuolinen kuntosali.

Heikinhallin pihalla on kesäisin koripallo koreja sekä mahdollisuuksia esim. pingikseen tai vaikka frisbeegolfin harjoitteluun. Heikinhallin välittömästä läheisyydestä lähtee liikkeelle myös Kainuun prikaatin frisbeegolfrata. 

Aukioloajat

 • Heikinhalli ma-pe 7.30-20.30, la-su 12.15-20.30
 • Uimahalli ma-pe 7.45-20.15, la-su 12.30-15.30 ja 16.30-20.15

Muut liikuntamahdollisuudet

Varusmiehellä on loistavat mahdollisuudet harrastaa monipuolista liikuntaa. Prikaatin alueella sijaitsee Heikinhallin liikuntatilojen lisäksi ulkokuntosali Heikinhallin takana, urheilukenttä ja Beach Volley -kenttä pääportin vieressä sekä hiihtolatupohja ulkokuntosalin sekä urheilukentän välissä. Varuskunnan vierestä avautuvat myös Vimpelinlaakson monipuoliset ja tasokkaat reitistöt sekä liikuntamahdollisuudet vapaa-ajalle hyödynnettäväksi.

VLK Liikkuri

VLK Liikkuri on Suomen Sotilasurheiluliiton ylläpitämä verkossa toimiva liikunta käyntien ilmoittamisjärjestelmä. Liikkurin kautta varusmiehet voivat kirjata ja seurata liikunta käyntejään lajikohtaisesti. Liikkurin kautta on myös mahdollista ilmoittautua varuskunnassa järjestettäviin VLK-kerhoihin. Varusmiesten liikuntakäyntejä seurataan pääasiallisesti Liikkurin tilastojen nojalla, minkä vuoksi on erityisen tärkeää merkitä järjestelmään jokainen liikuntakerta.

Varusmiesten on mahdollista ansaita kuntoisuuslomia aktiivisen liikunnan avulla. Kuntoisuusloman voi ansaita liikkumalla 15 Liikkuri merkinnän arvoisesti. Tämä tarkoittaa 15 kertaa tunnin omatoimista liikuntasuoritusta, kerhoon osallistumista tai VLK-lenkin kiertämistä. 

Kuntoisuuslomia voi ansaita palvelusajan mukaan seuraavasti: 

 • 165 vrk palvelevat 1 kuntoisuusloma (15 Liikkuri merkintää)
 • 255 vrk palvelevat 2 kuntoisuuslomaa (30 Liikkuri merkintää)
 • 347 vrk palvelevat 3 kuntoisuuslomaa (45 Liikkuri merkintää)

Liikkuri-merkintöjä voi saada VMTK:n kautta, yksiköissä olevilta VLK-ohjaajilta tai Heikinhallin aulassa sijaitsevasta tabletista QR-koodin avulla. Lisätietoa ja tarkempia ohjeistuksia voi kysyä VMTK:lta tai VLK-ohjaajilta.

» Liikkuriin

Sotilaskoti

Sotilaskoti tarjoaa varusmiehille laajan valikoiman palveluita hyödynnettäväksi vapaa-ajan viettoon. Sotilaskodin tiloista voi varusmies hankkia itselleen pientä purtavaa niin kahvilan kuin grilli/pizzeriankin valikoimasta.

Sotilaskodilla on myös tarjolla laaja valikoima hygieniatuotteita, elintarvikkeita sekä pieniä tykötarpeita. Nämä sijaitsevat Sotilaskodin keskikerroksen myymälässä sekä alakerran kioskissa. Sotilaskodin yläkerrasta löydät kirjaston tulostusmahdollisuuksineen.

Yläkerrassa sijaitsee myös lukusali, jossa voit pelata lautapelejä tai tutustua Sotilaskodin laajaan lehtivalikoimaan, joka sisältää useita paikallislehtiä tuoreimpine painoksineen. Sotilaskodin yläkerrassa on myös mahdollista hyödyntää hiljaista huonetta esimerkiksi pääsykokeisiin valmistautumiseen. Hiljaisen huoneen avaimen voi noutaa kirjastosta sen aukioloaikoina.

Sotilaskoti tarjoaa varusmiehille myös sotilaskotiauton palveluita maastoharjoitusten yhteydessä.

» Aukioloajat ja lisätietoja Kajaanin sotilaskodista

 

´