Hyppää sisältöön

Kuvituskuva, jossa joukko varusmiehiä jonottaa linja-auton kyytiin.

Palvelut ja asiointi

Lomakuljetukset

Näppärin ja nopein kulkumuoto lomien viettoon on VMTK:n lomakuljetukset, joita järjestetään kysynnän mukaan Tampereelle, Turkuun, Saloon ja Helsinkiin. Lomakuljetusten pysäkit näet yksikön ilmoitustaululta sekä VMTK:n toimistolta. Linja-auto voidaan tilata vain, jos kyseiselle vuorolle on ilmoittautunut vähintään 10 varusmiestä. Voit tarkistaa toteutuneet lomakyydit varusmiestoimikunnan nettisivuilta löytävästä kalenterista.

Lomakuljetukseen ilmoittaudutaan Säkylän varusmiestoimikunnan verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta määrättyyn ajankohtaan kello 22.00 mennessä. Ilmoitukset toteutuneista lomakuljetuksista toimitetaan varusmiesten antamiin sähköposteihin. Jokainen varusmies on itse vastuussa lomakuljetustensa hoitamisesta ajoissa. Henkilöpakettiautokuljetuksia (HPA) Säkylän keskustaan ei koronarajoitusten vuoksi tällä hetkellä järjestetä. 

Kaikki lomakyytien muutokset/peruutukset tulee tehdä VMTK:n kautta.
 

Lomakyytien aikataulu

Tarkemmat pysähdyspaikat ja aikataulut löydät yksikkösi ilmoitustaululta tai VMTK:n toimistolta.

Lisätietoja lomakuljetuksista saa toimiston aukioloaikoina puhelinnumerosta 0299 441 956 tai suoraan TOS-asiamieheltä.
 

Liikuntakerhot

Liikuntakerhotoimintaa järjestetään ma-to. Aikataulut voi tarkistaa yksiköiden ilmoitustauluilta ja Liikkusta, osoitteesta vrk.liikkuri.fi.

Kurssit

Varusmiestoimikunta pyrkii järjestämään erilaisia varusmiehille suunnattuja erikoishintaisia kursseja. Näihin sisältyy esimerkiksi järjestyksenvalvojakurssi, vartijakurssi ja ensiapukurssit.


Joukko-osaston muut palvelut Säkylässä


Sotilaskoti

Sotilaskoti eli Sotku järjestää varusmiehille erilaisia tapahtumia palveluksen aikana. Lisäksi Sotilaskoti tarjoaa erilaisia palveluja ja vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten kirjaston, tietokoneet, pelikonsolit Sotkun yläkerrassa, VMTK:n ylläpitämän musiikkihuoneen sekä kattavan valikoiman herkullisia eväitä ja muita tuotteita.Koronarajoitusten vuoksi Sotilaskoti on avoinna vain varusmiehille yksikön käyttövuoroilla. Myynti toteutetaan ulosmyyntinä, eikä Sotilaskotiin voi toistaiseksi jäädä viettämään aikaa.

Sotilaskodin aukioloajat

Maanantai-perjantai kello  8.30–9.30, 11.00–12.00 ja 17.00–20.30, 
Viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 17.00–20.00.
 

Kirjasto

Kirjasto ja varusmiesten käytössä olevat tietokoneet löytyvät Sotilaskodin yläkerrasta. Kirjastossa on tarjolla laaja valikoima sarjakuvia, aikakauslehtiä, romaaneja sekä tietokirjoja. Lainaaminen on maksutonta, eikä myöhästymismaksuja tule. Mikäli tietokoneilla on jonoa, käyttöaika on rajattu varttiin.

Lainausoikeuden saa täytettyään lyhyen lomakkeen kirjastossa. Aukioloaikojen ulkopuolella kirjat voi palauttaa kirjaston ovensuulla olevaan palautuslaatikkoon. Kirjasto on suljettu toistaiseksi.
 

Kuntotalo

Kuntotalolta löytyy uimahalli, saunat ja suihkutilat, kamppailutila (kellarikerroksessa, sisäänkäynti ulkokautta), kuntosali, liikuntasali sekä painitatami. Yläkertaan johtavien portaiden vierestä voi lainata sisäpelikenkiä ja salibandyvälineitä, kamppailutilasta taas löytyy nyrkkeilysäkkejä ja -hanskoja.

Kuntotalon uimahallin 25 metrin kahdeksanrataisen kuntoaltaan syvyys vaihtelee reilun metrin ja 4,5 metrin välillä. Leveämmässä päässä on kolmen ja viiden metrin hyppytornit. Lisäksi tarjolla on erilaisia välineitä sotilasuintitaitojen omaehtoiseen harjoitteluun, kuten rynnäkkökiväärin replika, maastopukuja ja hengenpelastusnukkeja.

Kuntotalolta voi lainata välineitä myös ulkoliikuntaan, kuten jalkapalloja, kävelysauvoja ja pesäpallovälineitä. Toistaiseksi kuntotalo on varusmiesten käytössä vain yksikön omilla käyttövuoroilla.

 

Sosiaalikuraattori ja sotilaspappi

Varusmiespalvelus on jokaiselle varusmiehelle vaativaa aikaa sekä henkisesti että fyysisesti. Varusmiestoimikunnan toimihenkilöt tarjoavat vertaistukea luottamuksellisesti, mutta käytettävissä on myös ammattilaisia.

Sekä sosiaalikuraattorin että sotilaspapin toimistot sijaitsevat kolmannen kasarmin C-rapussa, esikuntakomppanian tiloissa. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)mil.fi.

Sosiaalikuraattori
Mirjami Flemmich
p. 0299 441 273
Työaika arkisin kello 8.00–16.00, keskiviikkoisin kello 19 saakka

Sotilaspappi
kenttärovasti Risto Katila
p. 0299 441 271
Työaika arkisin kello 8.00–16.00


Varusvarasto

Varusvarastolla varusmiehet voivat vaihtaa varusteitaan puhtaisiin ja ehjiin kappaleisiin tarpeen mukaan. Yksiköillä on pääsääntöisesti vakiovuoro kerran viikossa.
 

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet

 

Vapaa-ajanviettotilat

Varusmiestoimikunta tarjoaa varusmiehille mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa mielekkäiden aktiviteettien parissa VMTK:n tiloissa. VMTK:n tiloista löytyy tietokoneita, televisioita, lautapelejä, pelikonsoleita (Playstation 4, Xbox One) ja niille pelejä. Pelejä on mahdollista lainata myös yksikköön. Tarjolla on aina myös tuoretta suodatinkahvia itsepalveluna.

Lisäksi VMTK:lta on mahdollista lainata hyväkuntoisia maastopyöriä, joilla voi käydä lenkkeilemässä lähimaastossa.
 

Musiikkihuone

Vapaa-ajalla voi halutessaan harrastaa myös musiikkia. Musiikkihuone löytyy sotilaskodin yläkerrasta, ja avaimen huoneeseen saa kassalta pyytämällä. Huone on yläkerrassa käytävän perällä panssarioven toisella puolella ja sieltä ensimmäinen ovi oikealla. Musiikkihuoneesta löytyy muun muassa rumpusetti, akustinen kitara, kaksi sähkökitaraa, sähköbasso sekä kolme syntetisaattoria.