Hyppää sisältöön

Kuvituskuva, jossa joukko varusmiehiä jonottaa linja-auton kyytiin.

Palvelut ja asiointi

Lomakuljetukset

Näppärin ja nopein kulkumuoto lomien viettoon on VMTK:n lomakuljetukset, joita järjestetään kysynnän mukaan Tampereelle, Turkuun, Saloon ja Helsinkiin. Lomakuljetusten pysäkit sekä suuntaa antavat aikatulut löytyvät ilmoittautumislomakkeesta. Linja-auto voidaan tilata vain, jos kyseiselle vuorolle on ilmoittautunut vähintään 15 varusmiestä.

Lomakuljetukseen ilmoittaudutaan Säkylän varusmiestoimikunnan verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta tavallisesti tiistaihin kello 23.59 mennessä. Ilmoitukset toteutuneista lomakuljetuksista toimitetaan varusmiesten antamiin sähköposteihin. Lomakyyteihin voit ilmoittautua täyttämällä Forms-kyselyn, johon pääset TÄSTÄ. Jokainen varusmies on itse vastuussa lomakuljetustensa hoitamisesta ajoissa. 

Kaikki lomakyytien muutokset ja peruutukset tulee tehdä VMTK:n kautta.

Lomakyytien aikataulu

Tarkemmat pysähdyspaikat ja aikataulut löydät ilmoittautumislomakkeesta, yksikkösi ilmoitustaululta tai VMTK:n toimistolta.

Lisätietoja lomakuljetuksista saa toimiston aukioloaikoina puhelinnumerosta 0299 441 956, sähköpostilla osoitteesta [email protected] tai suoraan TOS-asiamieheltä.

Liikuntakerhot

Liikuntakerhotoimintaa järjestetään viikoittain. Kerhojen aikataulut voi tarkistaa yksiköiden ilmoitustauluilta ja Liikkurista osoitteesta vlk.liikkuri.fi. Kerhoihin ilmoittaudutaan samasta osoitteesta. 

Kurssit

Varusmiestoimikunta pyrkii järjestämään erilaisia varusmiehille suunnattuja erikoishintaisia kursseja. Näihin sisältyy esimerkiksi järjestyksenvalvojakurssi, vartijakurssi ja ensiapukurssit.


Joukko-osaston muut palvelut Säkylässä

Sotilaskoti

Sotilaskoti eli Sotku järjestää varusmiehille erilaisia tapahtumia palveluksen aikana. Lisäksi Sotilaskoti tarjoaa erilaisia palveluja ja vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten kirjaston, tietokoneet, pelikonsolit Sotkun yläkerrassa, VMTK:n ylläpitämän musiikkihuoneen sekä kattavan valikoiman herkullisia eväitä ja muita tuotteita. 

Sotilaskodin aukioloajat

Maanantai-torstai kello  8.30–9.30, 11.00–14.00 ja 17.00–20.30
Perjantai kello 8.30-9.30, 11.00-20.30
Viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 15.00–20.00

Kirjasto

Kirjasto ja varusmiesten käytössä olevat tietokoneet löytyvät Sotilaskodin yläkerrasta. Kirjastossa on tarjolla laaja valikoima sarjakuvia, aikakauslehtiä, romaaneja sekä tietokirjoja. Lainaaminen on maksutonta, eikä myöhästymismaksuja tule. Mikäli tietokoneilla on jonoa, käyttöaika on rajattu varttiin.
Lainausoikeuden saa täytettyään lyhyen lomakkeen kirjastossa. Aukioloaikojen ulkopuolella kirjat voi palauttaa kirjaston ovensuulla olevaan palautuslaatikkoon.
 

Kuntotalo

Kuntotalolta löytyy uimahalli, saunat ja suihkutilat, kamppailutila (kellarikerroksessa, sisäänkäynti ulkokautta), kuntosali, liikuntasali sekä painitatami. Yläkertaan johtavien portaiden vierestä voi lainata sisäpelikenkiä ja salibandyvälineitä, kamppailutilasta taas löytyy nyrkkeilysäkkejä ja -hanskoja.

Kuntotalon uimahallin 25 metrin kahdeksanrataisen kuntoaltaan syvyys vaihtelee reilun metrin ja 4,5 metrin välillä. Leveämmässä päässä on viiden metrin hyppytorni. Lisäksi tarjolla on erilaisia välineitä sotilasuintitaitojen omaehtoiseen harjoitteluun, kuten rynnäkkökiväärin replika, maastopukuja ja hengenpelastusnukkeja.

Kuntotalolta voi lainata välineitä myös ulkoliikuntaan, kuten jalkapalloja, kävelysauvoja ja pesäpallovälineitä. 
 

Sosiaalikuraattori ja sotilaspappi

Varusmiespalvelus on jokaiselle varusmiehelle vaativaa aikaa sekä henkisesti että fyysisesti. Varusmiestoimikunnan toimihenkilöt tarjoavat vertaistukea luottamuksellisesti, mutta käytettävissä on myös ammattilaisia.

Sekä sosiaalikuraattorin että sotilaspapin toimistot sijaitsevat varuskunnan terveysasemalla.

Sosiaalikuraattori
Karita Rosnell
p. 0299 441 273
Työaika arkisin kello 8.00–16.00, keskiviikkoisin kello 19 saakka

Sotilaspappi
kenttärovasti Risto Katila
p. 0299 441 271
Työaika arkisin kello 8.00–16.00
 

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet

Vapaa-ajanviettotilat

Varusmiestoimikunta tarjoaa varusmiehille mahdollisuuden viettää vapaa-aikaa mielekkäiden aktiviteettien parissa. Sotilaskodin yläkerrasta löytyy televisioita, lautapelejä, pelikonsoleita (Playstation 4, Xbox One) ja niille pelejä. Näitä on mahdollista lainata myös yksikköön lainakuitilla. 

Lisäksi kuntotalolta on mahdollista lainata VMTK:n hyväkuntoisia maastopyöriä, joilla voi käydä lenkkeilemässä lähimaastossa.
 

Musiikkihuone

Vapaa-ajalla voi halutessaan harrastaa myös musiikkia. Musiikkihuone löytyy sotilaskodin yläkerrasta, ja avaimen huoneeseen saa kassalta pyytämällä. Huone on yläkerrassa käytävän perällä panssarioven toisella puolella ja sieltä ensimmäinen ovi oikealla. Musiikkihuoneesta löytyy muun muassa rumpusetti, akustinen kitara, kaksi sähkökitaraa, sähköbasso sekä kolme syntetisaattoria.

´