Hyppää sisältöön

Panssariprikaatin saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet

Torstai 10.8.2023 – perjantai 11.8.2023

Panssariprikaatin saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet

Panssariprikaati toivottaa alokkaiden läheiset ja muut vieraat lämpimästi tervetulleiksi sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksiin 10. ja 11. elokuuta 2023!

Panssariprikaatin 2/23 saapumiserän sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet järjestetään 10. ja 11. elokuuta 2023 Lahdessa ja Parolannummella. Lahdessa torstaina 10.8.2023 järjestettävä vala- ja vakuutustilaisuus koskee Hämeen Panssaripataljoonan alokkaita. Muut Panssariprikaatin alokkaat vannovat sotilasvalansa ja -vakuutuksensa Parolannummella perjantaina 11.8.2023.

Hämeen Panssaripataljoonan vala- ja vakuutustilaisuus Lahdessa 10.8.2023 

Hämeen Panssaripataljoonan saapumiserän 2/23 valatilaisuus järjestetään Lahdessa torstaina 10.8.2023 klo 14 alkaen. Katselmuksen suorittaa Panssariprikaatin komentaja eversti Rainer Kuosmanen. Paraatijoukkoja komentaa Hämeen Panssaripataljoonan komentaja everstiluutnantti Mika Metsi. Vakuutuksen ja valan esilukijana toimii Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen. Sotilasvalatilaisuuden musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Sotilasvala ja -vakuutustilaisuuden jälkeen on ohimarssi.

OHJELMA

 • 14:00 (alkaen) kalustonäyttely ja tapahtumatori 
 • 15:00–16:00 Varusmiessoittokunnan konsertti
 • 16:00–16:45 kutsuvierastilaisuus (ravintola Voitto)
 • 16:30–16.45 sotilasvakuutus (Stadionin kabinetti)
 • 17:00–18:00 sotilasvala ja ohimarssi 
 • 19:00 tilaisuus päättyy, varusmiesten loma alkaa

SAAPUMINEN TILAISUUTEEN

Tilaisuus järjestetään Lahden urheilukeskuksessa, osoitteessa Salpausselänkatu 8, 15110 Lahti.

Saapuminen julkisilla 

Lahteen pääsee helposti ja nopeasti junalla eri puolelta Suomea. Myös linja-autoyhteydet Lahteen ovat hyvät. Lahden Matkakeskuksesta Urheilukeskukseen on noin kahden kilometrin matka, jonka voi taittaa esimerkiksi kävellen, pyörällä tai julkisilla.

 • Bussi 6 (kohti Riihelä): Lahti Matkakeskus A – Kansanopisto – Kauppatori B2 – Konserttitalo – Mytäjäinen – Sopenkorpi 
 • Bussi 5 (kohti Metsäkangas): Lahti Matkakeskus B – Mytäjäinen – Sopenkorpi

Lisää yhteyksiä Lahden seudun liikenteen reittioppaassa: https://lahti.digitransit.fi/-/-.

Saapuminen autolla moottoritietä etelästä 

 • Käänny liittymästä 17 kohti: Lahti/Kujala
 • Liity tielle: Uusi Orimattilantie/reitti 167
 • Käänny oikealle: Nastolantie
 • Käänny vasemmalle: Mannerheiminkatu ja liity Hämeenlinnantielle

Saapuminen autolla moottoritietä pohjoisesta 

 • Käänny liittymästä 17 kohti: Lahti/Kujala 
 • Käänny oikealle: Nastolantie
 • Käänny vasemmalle: Mannerheiminkatu ja liity Hämeenlinnantielle 

Saapuessasi alueelle seuraa opasteita ja liikenteenohjausta. 

Huom. valapäivän liikennejärjestelyt poikkeavat normaalista Lahdessa järjestettävän Historic Rallyn vuoksi. Helpoiten paikalle pääsee hyödyntämällä Lahden kaupungin julkista liikennettä tai saapumalla paikalle kävellen tai polkupyörällä. Mikäli kuitenkin saavutte paikalle omalla autolla, valapäivän pysäköintialueina toimivat Sopenkorvenkatu, Jalkarannantien parkkipaikka, Pikkuvesijärven Parkkipaikka sekä Kamppailukeskuksen Parkkipaikka. (ks. opastekartta). Siirtyminen pysäköintialueilta valan tapahtumapaikoille tapahtuu jalkaisin.

Kalustonäyttely, tapahtumatori ja konsertti ovat jäähallin (Isku Areena) parkkipaikalla. Tapahtumatori on auki klo 14:00–19:00. Kutsuvierastilaisuus järjestetään ravintola Voitossa, joka sijaitsee Hiihtomuseon vieressä, osoitteessa Salpausselänkatu 8. Sotilasvakuutustilaisuus on Salpausselän stadionin kabinetissa klo 16:30, osoitteessa Salpausselänkatu 7 (huom. tilaisuus on tarkoitettu vain vakuutuksen antajille ja heidän läheisilleen). Sotilasvala on Salpausselän urheilustadionilla klo 17.

RUOKAILU JA KUVAAMINEN 

Ruokailu valapäivänä tapahtuu omakustanteisesti, pois lukien varusmiehet ja kutsuvieraat. Alueella on myyntipisteitä, joista voi ostaa syötävää ja virvokkeita. 

Valokuvaus on sallittua kaikissa sotilasvala- ja vakuutustilaisuuden ohjelmaan merkityissä tapahtumissa.

Tilaisuus lähetetään suoratoistona verkossa 10.8.2023, ja tallenne tilaisuudesta on katsottavissa verkossa myös jälkikäteen. Linkki suoratoistoon: https://youtube.com/live/QGp4IYIgPF4?feature=share.

Tervetuloa Hämeen Panssaripataljoonan vala- ja vakuutustilaisuuteen! 

 

Sotilasvala ja -vakuutus Parolannummella perjantaina 11.8.2023 

Muut Panssariprikaatin alokkaat vannovat sotilasvalansa Parolannummella perjantaina 11.8.2023 klo 12 alkaen. Katselmuksen suorittaa Panssariprikaatin komentaja eversti Rainer Kuosmanen. Paraatijoukkoja komentaa everstiluutnantti Hannu Koivisto. Valan esilukijana toimii opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä. Kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Pasi Hakkarainen. Sotilasvalatilaisuuden musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Sotilasvala ja -vakuutustilaisuuden jälkeen on ohimarssi.

OHJELMA

 • 12.00–12.15 sotilasvakuutus
 • 13.00–14.00 sotilasvala ja ohimarssi 
 • 14.15–14.45 varusmiessoittokunnan konsertti omaisille
 • 15.00 (noin) varusmiesten loma alkaa 

SAAPUMINEN PANSSARIPRIKAATIIN

Panssariprikaati sijaitsee noin 7 kilometriä Hämeenlinnan keskustasta. Mikäli haet ajoreitin Google Mapsin kautta, anna kohteeksi katuosoite Parolannummentie 298, 13700 Parolannummi.

Saapuminen autolla moottoritietä etelästä

 • Käänny liittymästä 27 kohti: Hattula/Parola
 • Käänny vasemmalle: Hattulantie/Reitti 3051 Käänny vasemmalle: Parolannummentie/Reitti 3052

Saapuminen autolla moottoritietä pohjoisesta

 • Käänny liittymästä 27 kohti: Hattula/Parola
 • Käänny vasemmalle: Hattulantie/Reitti 3051. Käänny vasemmalle: Parolannummentie/Reitti 305

Saapuessanne alueelle sotilaspoliisit opastavat pysäköinnissä ja liikkumisessa alueella. Siirtyminen pysäköintialueelta valan tapahtumapaikoille tapahtuu jalkaisin. 

RUOKAILU

Ruokailu valapäivänä tapahtuu omakustanteisesti, pois lukien varusmiehet ja kutsuvieraat. Alueella on useita Sotilaskodin ja Leijona Cateringin myyntipisteitä, joista voi ostaa lounasta, välipalaa ja virvokkeita. Varuskunta-alueelle ei ole pääsyä valapäivänä.

KUVAAMINEN

Valokuvaus on sallittua kaikissa sotilasvala- ja vakuutustilaisuuden ohjelmaan merkityissä tapahtumissa. Huomiothan, että muu kuvaaminen varuskunta-alueella on kielletty.

Tilaisuus lähetetään suoratoistona verkossa 11.8.2023 klo 11.50 alkaen, ja tallenne tilaisuudesta on katsottavissa verkossa myös jälkikäteen. Linkki suoratoistoon: https://youtube.com/live/B6iLup2G80A?feature=share.

Tervetuloa Panssariprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuteen!
 
 

Seuraa Panssariprikaatia somessa: 

Twitter: @PanssariPR
Facebook: Panssariprikaati - Armoured Brigade
Instagram: @maavoimat

 

Kohderyhmät: kunnat, media, kansalaiset


´