Hyppää sisältöön

"Fresh Bonfire Back" - toteuta vastahyökkäys Naarmankairaan

JääkäriprikaatiKainuun prikaati
Julkaisuajankohta 31.5.2024 11.59
Uutinen
Suomalainen ja amerikkalainen sotilas tutkivat karttaa ajoneuvon konepellin päällä kesäisessä metsämaastossa.
Taistelujen viimeisiä silauksia suunnitellaan maastokonttorilla kartta ajoneuvon konepellillä.

Northern Forest 24 -harjoituksessa BLUEFOR on muodostettu suomalaisista ja yhdysvaltalaisista joukoista. BLUEFOR:n joukkoja ja johtoportaita on koulutettu yhteistoimintaan ampuma- ja taisteluharjoituksessa.

BLUEFOR on siirtynyt viivytys- ja puolustustaistelusta vastahyökkäykseen. Vastahyökkäyksellä lyödään REDFOR:n Task Force Arctic Storm Naarmankairasta. Tehtävä käskettiin joukoille käskyllä: ”Fresh Bonfire Back”, jolla tarkoitetaan Tuore Kokkoselkää.

Yhdysvaltalaisen Aviation Task Forcen helikoptereilla on tuettu joukkoja tiedustelutehtävin, joukkojen siirroilla ja huoltokuljetuksin.

Amerikkalaiset helikopterit maahanlaskutehtävällä.

Yhteistoiminta on sujunut erinomaisesti.

Kolmen viikon harjoitusrupeaman aikana olosuhteet ovat vaihdelleet paljon. Alkuvaiheessa lunta oli maassa polveen asti, kun taas viime päivinä joukot ovat kokeneet Suomen kesää parhaimmillaan. Tämä on opettanut joukkoja ylläpitämään sotilaiden ja koko joukon toimintakykyä vaihtelevissa olosuhteissa.

Amerikkalainen tulenjohtue johtaa tulta tykistön ampumaharjoituksessa.

Harjoituksessa on saavutettu yhteistoimintakyky suomalaisten ja yhdysvaltalaisten joukkojen välillä tulenkäyttö-, logistiikka- ja johtamisjärjestelmän sekä toimintatapojen osalta. Tämän lisäksi on solmittu ystävyyssuhteita eri tasoilla kenraalista miehistöön saakka.

Tästä on hyvä jatkaa yhteistyön kehittämistä liittolaisten kesken tulevissa harjoituksissa.

Suomalaiset varusmiehet keskustelevat amerikkalaisen sotilaan kanssa.

 

 

´