Hyppää sisältöön

”Train as you fight”

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 8.9.2020 14.58
Tiedote

Paikallispuolustusharjoituksien rakenne ja viitekehys mahdollistavat Puolustusvoimille ja viranomaisille yhteisen harjoittelun oikeassa toimintaympäristössä. Tällä viikolla järjestettävä LAPPI 220 paikallispuolustusharjoitus on koonnut jälleen viranomaiset harjoittelemaan ja syventämään yhteistoimintaa poikkeusoloissa.

Turvallisuustilanteen heiketessä ja siirryttäessä poikkeusoloihin Puolustusvoimat ei toimi tyhjiössä, vaan samanaikaisesti ja yhdessä eri viranomaisten tai jopa kolmannen sektorin kanssa.
- Tästä harjoituksesta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti niin Puolustusvoimien osallistujien, kuin myös muita viranomaisia edustavien osallistujien, painotti LAPPI 220 paikallispuolustusharjoituksen johtaja, everstiluutnantti Jukka Kotilehto harjoituksen aloituspuhuttelussa.

Suomessa suuri vahvuus on erittäin hyvin toimiva viranomaisyhteistyö, se on kokonaisturvallisuuden kannalta todella tärkeää. Kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin paikallispuolustusharjoituksiin viranomaiset tulevat syventämään yhteistyötä, oppimaan, harjaantumaan ja olemaan jatkossa entistä parempia yhdessä. 
- Tässä ja yleensäkin harjoituksissa tulee noudattaa periaatetta ”Train as you fight” eli tehdään asioita niin kuin oikeassakin tilanteessa ja poikkeusoloissa tehtäisiin. Käytetään samoja toimintaperiaatteita, prosesseja ja välineitä, joita on tarkoitus poikkeusoloissa käyttää. Harjoitellaan oikeita asioita, korostaa everstiluutnantti Kotilehto.


- Harjoituksen aikana esille tulevat havainnot ja opit tulee ottaa ylös ja siirtää tuleviin harjoituksiin ja myös poikkeusolojen valmistautumiseen, toteaa everstiluutnantti Kotilehto.

LAPPI 220 paikallispuolustusharjoitus jatkuu perjantaihin 11.9.2020 saakka.  

Harjoitusta voi seurata sosiaalisen median kanavilla:
#lappi220 
#paikallispuolustus
Facebook.com/JaakariPR
Facebook.com/maavoimat
Twitter.com/JaakariPR @JaakariPR
Twitter.com/maavoimat @maavoimat
Instagram.com/maavoimat.fi

Maavoimat järjestää usean maakunnan alueella kuusi paikallispuolustusharjoitusta 7. - 11. syyskuuta. Niihin osallistuu yhteensä noin 4 400 Puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa, varusmiestä, reserviläistä ja muiden viranomaisten edustajaa.

Lisätietoa paikallispuolustusharjoituksista: https://maavoimat.fi/paikallispuolustusharjoitukset