Osiot
Valikko
Maavoimat

Alokkailla sotilasvala ja -vakuutus Suomussalmella ja Kajaanissa

Kainuun prikaati 3.2.2020 11.01
Tiedote

Kainuun prikaatin alokkaiden vala- ja vakuutuspäiviä vietetään 7.2. Suomussalmella ja 8. ja 9.2. Kajaanissa.

Perjantaina Kainuun jääkäripataljoona viettää juhlapäivää Suomussalmen koulun ja lukion alueella, jossa esitellään myös pataljoonan kalustoa ja järjestetään intti tutuksi -tietoiskuja oppilaille.

Lauantaina vuorossa ovat Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan alokkaat varuskunnassa sekä kaikki varuskunnan ortodoksisen valan vannovat alokkaat Kristuksen kirkastumisen kirkossa.

Sunnuntaina valapäivää viettävät Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat varuskunnassa.

Ohjelma Suomussalmella perjantaina 7.2.

 • 9-15.30 Kalustonäyttely, Ruukinkankaan koulun piha-alue
 • 10.30 Seppeleenlasku, Suomussalmen hautausmaa
 • 11.30 Sotilasvakuutus, Ruukinkankaan koulun juhlasali
 • 12.30 Sotilasvala ja ohimarssi, Suomussalmen urheilukenttä
 • Lomatarkastus
 • Valalounas jääkäreille läheisineen, Suomussalmen lukio
 • Valaloma alkaa

Kalustonäyttelyssä koulun alueella esitellään paitsi jääkäripataljoonan nykyistä käytössä olevaa kalustoa myös poliisin, rajavartiolaitoksen ja pelastuslaitoksen kalustoa. Intti tutuksi -tietoiskuihin osallistuvat 9-luokkalaiset ja lukiolaiset.

Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat vannovat valan ja marssivat ohimarssin suksin.

Seppeleen laskevat sankarihautausmaalla Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Tuomo Repo, Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen sekä rintamaveteraani Pekka Eskonpekka. Kunniavartiossa on Rajavartiolaitoksen henkilöstöä. Tilaisuudessa esiintyy Suomussalmen kirkkokuoro johtajanaan Merja Matero.

Valan ja vakuutuksen vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Tuomo Repo seurassaan rintamaveteraani Pekka Eskonpekka. Sotilasvakuutuksen esilukijana toimii Suomussalmen kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Moilanen ja sotilasvalan esilukijana kunnanvaltuuston puheenjohtaja Erja Helttunen. Valahartauden toimittaa kenttärovasti Penna Parviainen. Joukkoja komentaa Kainuun jääkäripataljoonan komentaja everstiluutnantti Markus Tainiola. Tapahtumien musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta. Alokkaita Suomussalmella on 542.

Odotamme Suomussalmelle yli 1800 vierasta, joille varataan paikoitusalueet Ämmäkosken pohjoispuolelle, jäähallin pysäköintialueelle ja Ruukinkadun varteen, minkä vuoksi Ruukinkatu muutetaan yksisuuntaiseksi siten, että liikenne pohjoisesta etelään suljetaan tapahtuman ajaksi (kello 9-16). Ämmäkosken pohjoispuolen paikoitusalueilta ajetaan bussikuljetus valakentälle kello 10.30, 11.00 ja 11.30. Sotilaspoliisi ohjaa liikennettä alueella.

Ohjelma Kajaanissa lauantaina 8.2. (Kainuun tykistörykmentti ja Kuopion huoltopataljoona)

 • 9.00 vala ortodoksisille alokkaille, Kristuksen kirkastumisen kirkko
 • 10.30 sotilasvakuutus, auditorio, varuskunta
 • 11.30 sotilasvala ja ohimarssi, paraatikenttä, varuskunta
 • Lomatarkastus, valalounas, valaloma alkaa

Ohjelma Kajaanissa sunnuntaina 9.2. (Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona)

 • 10.30 sotilasvakuutus, auditorio, varuskunta
 • 11.30 sotilasvala ja ohimarssi, paraatikenttä, varuskunta
 • Lomatarkastus, valalounas, valaloma alkaa

Molempina päivinä Kajaanissa sotilasvakuutuksen ja valan vastaanottaa prikaatin komentaja prikaatikenraali Tuomo Repo, valajoukkoja komentaa everstiluutnantti Oula Asteljoki ja kenttähartauden pitää sotilaspastori Heikki Korva. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimivat lauantaina kansanedustaja Tuomas Kettunen ja sunnuntaina kansanedustaja Mikko Kinnunen. Kirkollisen toimituksen ortodoksisin menoin toimittaa lauantaina Isä Reijo Marjamaa.

Odotamme valapäivän tapahtumiin vieraita Kajaaniin yhteensä 5300. Alokkaita vala- ja vakuutustilaisuuksissa on Kajaanissa 1188.

> Lisätietoa tapahtumistamme

Kainuun prikaati järjestää perinteisesti talvivalatapahtuman rekrytointialueellansa paikkakunnilta tulevien pyyntöjen perusteella yhden tai kahden pataljoonan voimin. Kesävala pidetään yhtenä päivänä Kajaanissa Vimpelinlaakson urheilustadionilla.