Hyppää sisältöön

Maavoimien pääsotaharjoitus Etelä 20 Uudellamaalla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 15.5.2020 10.23
Tiedote

Maavoimien vuoden 2020 pääsotaharjoitus Etelä 20 järjestetään 30.5.-4.6. Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun alueella. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1000 henkilöä, joka koostuu varusmiehistä, henkilökunnasta ja reserviläisistä. Ajoneuvoja harjoitukseen osallistuu noin 250.

Kaartin jääkärirykmentin johtamaan harjoitukseen osallistuu joukkoja Porin prikaatista, Suomenlahden merivartiostosta ja Karjalan prikaatista. Harjoituksessa on mukana henkilöstöä myös Maavoimien, Ilmavoimien, Merivoimien ja Maasotakoulun esikunnista. Harjoituspaikkakunnat ovat Helsinki, Vantaa, Porvoo, Sipoo, Loviisa Kerava, Nurmijärvi ja Lohja.

Etelä 20 on tammikuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesjohtajien loppusotaharjoitus. Harjoituksen päätavoitteena on lisätä joukkojen suorituskykyä ja valmiutta toimia vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella nopeasti kehittyvissä tilanteissa ja kehittää siten Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun puolustamista. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen.

Maavoimien valmiutta ja toimeenpanokykyä kehitetään ja ylläpidetään jatkuvasti vastaamaan nopeasti kehittyviin tilanteisiin osana kotimaan kokonaismaanpuolustusta koko maan alueella. Maavoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Harjoituksessa huomioidaan koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset harjoitus- ja koulutustoimintaan.

Seuraa harjoitusta Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Youtubessa hashtagillä #etelä20 #kaartjr #maavoimat

Lisätietoja:

facebook.com/KaartinJR 
twitter.com/KaartinJR 

Harjoituksen tiedottaja:

Meri Leppänen
0299 421 235
meri.leppanen (at) mil.fi

Tiedotetta muokattu 28.5.2020: poistettu paikkakunnat Porvoo ja Tuusula, lisätty paikkakunnat Sipoo ja Lohja.
Tiedotetta muokattu 31.5.2020: lisätty paikkakunnat Loviisa ja Porvoo.