Hyppää sisältöön

Eteläisen Suomen valmiusyksiköt harjoittelevat viikolla 30 Kymenlaaksossa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 19.7.2023 14.56
Tiedote
Metsässä upseerioppilas osoittaa kädellä suuntaa RUK:n Yhteistoimintaharjoituksessa
Varusmies RUK:n yhteistoimintaharjoituksessa

Maasotakoulu johtaa Etelä-Suomen valmiusyksiköiden harjoituksen Kymenlaakson alueella 23.-27. heinäkuuta 2023. Valmiusyksiköiden yhteisellä harjoittelulla ylläpidetään ja kehitetään Maavoimien valmiutta sekä tuotetaan kykyä nopeaan reagointiin tarvittaessa.

Harjoituksessa saapumiserän vaihdoksen myötä valmiusvastuun ottaneet valmiusyksiköt harjoittelevat yhteistoimintaa. Harjoitus on osa koulutussuunnitelman mukaista vuosittaista toimintaa, ja se toteutetaan samanaikaisesti Maavoimien reserviupseerikurssin 262 ampuma- ja taisteluharjoituksen kanssa.

Harjoitukseen osallistuu Maavoimien joukkoja Maasotakoulusta, Utin jääkärirykmentistä, Maavoimien esikunnasta, Karjalan prikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä, Porin prikaatista ja Panssariprikaatista sekä Merivoimien joukkoja Uudenmaan prikaatista. Harjoitukseen osallistuvat ovat varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa, yhteensä noin 1700 henkilöä. 

Harjoitusjoukot harjoittelevat Puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi myös yleisillä paikoilla, mm. HaminanKotkan satama-alueella Kotkassa ja Kymin lentokentällä. Harjoitusjoukkoja kalustoineen näkyy yleisillä teillä joukkojen suorittaessa meno- ja paluumarsseja harjoituksen alkaessa ja loppuessa, ja siirtyessään harjoituskohteiden välillä viikon aikana. 

Harjoitukseen liittyy myös lentotoimintaa osana Ilmavoimien harjoitusta.
 

´