Hyppää sisältöön

Iso-Britannian maavoimien komentaja vieraili Suomessa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 3.11.2022 8.50
Tiedote
Kuvassa panssarivaunun päällä Suomen ja Iso-Britannian maavoimien komentajat sekä kolme suomalaista sotilasta.

Iso-Britannian maavoimien komentaja, kenraali Sir Patrick Sanders vieraili Suomessa 31.10.-2.11.2022.

Kenraali Sandersin vierailua isännöi maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Suomen ja Britannian maavoimien komentajat keskustelivat Helsingissä maiden kahdenvälisestä yhteistoiminnasta sekä Iso-Britannian johtamasta Joint Expeditionary Force (JEF) -toiminnasta. Komentajat tarkastivat myös Hammer 22- harjoituksen Niinisalossa.

Britannian maavoimat osallistuu Maavoimien vuoden 2022 täydentävään koulutus- ja harjoitustoimintaan. Yhteisen harjoittelun myötä Suomen ja Britannian maavoimien yhteistoimintaa on hiottu entistäkin tiiviimmäksi.

– Yhteisestä harjoittelusta on saatu erittäin hyvää kokemusta ja ajatuksia yhteistoimintamme jatkuvaan parantamiseen. Meillä on selkeät ja yhtenevät ajatukset kumppanuutemme ja yhteistoimintakykymme suunnitelmalliseen kehittämiseen, kenraaliluutnantti Välimäki sanoo.

– Olen palvellut suomalaisten joukkojen rinnalla koko urani ajan ja tiedän, että Suomen liittyminen Natoon tulee vahvistamaan liittoumaa ja sen pohjoista sivustaa. Iso-Britannialla on paljon opittavaa hyvin toisenlaisista maavoimista, jolla on vaarallinen naapuri, mutta merkittävästi sisua, kenraali Sanders toteaa.

´