Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaatin valmiusyksikön RYSKE-harjoitus - Jáágárpriikaat kiärgusvuotâohtâduv RYSKE-hárjuttâs - Jeagárbrigáda gearggusvuođaovttadaga RYSKE -hárjehus - Jääkärprikaatt vaalmâšvuõttjuâkkaz RYSKE-harjjtõs

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 27.6.2024 11.25
Tiedote
Kuvituskuva

Jääkäriprikaatin valmiusyksikön RYSKE-harjoitus järjestetään Kaamanen–Näätämö alueella 22.−26.7.2024.

Valmiusyksikön RYSKE-harjoitukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Harjoituksessa mitataan varusmiesten ja henkilökunnan taidot ja valmiuden taso. Harjoituksen johtaa Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja, eversti Ari Mure. 

– RYSKE on valmiusyksikön valmiusvaiheen ensimmäinen vaativampi harjoitus. Tässä harjoituksessa kehitetään yksikön toimintakykyä tuttuihin maastoihin nähden poikkeavalla alueella. Puolustusvoimien ja erityisesti valmiusyksikön on kyettävä toimimaan missä tahansa laajan Lapin maakunnan osassa, kertoo harjoituksen johtaja, eversti Ari Mure.

Harjoitukseen osallistuu Jääkäriprikaatin ja Norjan asevoimien joukkoja, kokonaisvahvuus on noin 250 henkilöä ja 25 ajoneuvoa.

Harjoituksen toiminta näkyy ja kuuluu Kaamanen–Näätämö alueella taisteluvaiheen aikana. Melua aiheuttavat harjoituksessa käytettävät paukkupatruunat ja tulenkuvauskentät.

Harjoitusjoukot siirtyvät alueelle maanantaina 22.7. ja poistuvat alueelta perjantaina 26.7.

Kiinteistön käyttämisestä aiheutuneesta vahingosta suoritetaan kiinteistön omistajalle tai haltijalle käyvän hinnan mukainen korvaus. Vahingon ilmetessä pyydetään ottamaan yhteyttä harjoituksen aikana numeroon 0299 452101 tai harjoituksen jälkeen numeroon 0299 452 900 vahingon laadun ja määrän kirjaamiseksi.

Yleistiedoksianto päätöksestä kiinteistöjen tilapäisestä käyttämisestä Puolustusvoimien sotilaalliseen harjoitustoimintaan. 
 

Jáágárpriikaat kiärgusvuotâohtâduv RYSKE-hárjuttâs
Almostiättunadelem miärádâsâst kiddoduvâi koskâpuddâsii kiävtust piäluštâsvuoimij suáldátlii hárjuttâstooimâ. 

Jeagárbrigáda gearggusvuođaovttadaga RYSKE -hárjehus
Almmolašdiehtunaddin mearrádusas giddodagaid gaskaboddosaš geavaheamis bealuštanfámuid militearalaš hárjehusaide. 

Jääkärprikaatt vaalmâšvuõttjuâkkaz RYSKE-harjjtõs
Takaiteâttânouddmõš tuʹmmstõõǥǥâst ǩidlmi kõskkpoddsaž âânnmõõžžâst peälštõsviõǥǥi sääldatlaž harjjtõõllâmtoiʹmmjummša. 

´