Hyppää sisältöön

Kaakko 19 -pääsotaharjoitus Uudellamaalla

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.11.2019 18.00
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin joukot osallistuvat Puolustusvoimien Kaakko 19 -pääsotaharjoitukseen 25.11.-3.12.2019 Uudenmaan alueella. Uudellamaalla toimivien joukkojen kokonaisvahvuus on noin 800 henkilöä, joka koostuu varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta.

Harjoitus on varusmiesjohtajien ja miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten koulutuskauden pääsotaharjoitus. Harjoitukseen osallistuu myös reserviläisiä. Harjoituksen päätavoitteena on valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen Uudenmaan puolustuksen osalta. Joukkoja harjoitutetaan toimimaan rakennetulla alueella ja metsämaastossa vaativissa olosuhteissa ja taktisissa tilanteissa sekä toimimaan yhteistoiminnassa muiden joukkojen kanssa. Kaartin jääkärirykmentin harjoituksen johtaa rykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen.

Harjoitusjoukot toimivat Helsingissä Itäsalmen, Patolan, Roihupellon, Santahaminan ja Vuosaaren alueilla, Sipoossa, Lapinjärvellä, Porvoossa Epoon ja Emäsalo-Tolkkinen alueilla sekä Kotkan ja Haminan alueilla. Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosasto voi esiintyä myös siviilivaatteissa. Henkilökunta käyttää pääkaupunkiseudulla keltaisia huomioliivejä. Harjoituksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä päivittäin kello 07.00-24.00.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kaakko19 #kaartjr #maavoimat #harjoitus #PVPSH19

Lisätietoja:

facebook.com/KaartinJR
twitter.com/KaartinJR

Muokattu 26.11.2019: Lisätty linkki melutiedotteeseen.

´