Hyppää sisältöön

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Ruotsissa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.11.2016 15.20
Tiedote
Sotilaat harjoittelevat taistelua rakennetulla alueella

Kaartin jääkärirykmentti järjestää rakennetun alueen taisteluharjoituksen Ruotsissa 14.–25. marraskuuta 2016.

KVARN16-harjoitus järjestetään Ruotsin maavoimien asutuskeskustaistelun koulutusympäristössä Kvarnissa. Suomesta harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 70 henkilöä, joista suurin osa on Kaartin jääkärirykmentissä sotilaspoliisikoulutuksen saaneita reserviläisiä. Lisäksi harjoitukseen osallistuu ruotsalaisia joukkoja Livgardetin rykmentistä (LG). Harjoitusta isännöi Ruotsin Maasotakoulu (Markstridsskolan).

Harjoitus tarjoaa Kaartin jääkärirykmentille mahdollisuuden hyödyntää Ruotsin maavoimien monipuolista rakennetun alueen koulutusympäristöä, ja se on ensimmäinen Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälisen yhteistyön (FISE) puitteissa järjestettävä Suomen johtama harjoitus Ruotsissa.

Harjoitus on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa 14.–21.11. Kaartin jääkärirykmentin reserviläisistä ja henkilökunnasta muodostettu sotilaspoliisijoukkue harjoittelee itsenäisesti Kvarnin koulutusympäristössä. Sovelletussa vaiheessa 22.–23.11. Kaartin jääkärirykmentin harjoitusjoukko harjoittelee yhteistoiminnassa ruotsalaisen Livgardetin mekanisoidun joukkueen kanssa. Harjoituksen sovelletun vaiheen vahvuus on noin 130 henkilöä.

Harjoituksen tavoitteena on muun muassa kehittää joukkojen suorituskykyä ja yhteistoimintaa taistelussa rakennetulla alueella sekä harjoitella joukkojen perustamista ja keskittämistä kansainvälisiin harjoituksiin ja operaatioihin. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2016 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

´