Hyppää sisältöön

Kainuun prikaati osallistuu Puolustusvoimien pääsotaharjoitukseen

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 12.5.2021 11.28
Tiedote
Tulenjohtoryhmän varusmiehet tähystävät maalialueelle osumia.

Kainuun prikaati osallistuu Puolustusvoimien pääsotaharjoitukseen Pohjois-Suomessa 17.5.-3.6.2021.

Kainuun prikaatin osasto on osa suurinta pääsotaharjoitukseen liittyvää harjoituskokonaisuutta, Northern Forest 21 -harjoitusta, joka järjestetään Rovajärvellä, Sodankylässä ja Kittilässä. Kajaanista harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 3100 henkilöä: 2000 varusmiestä, 600 reserviläistä ja 500 henkilökuntaan kuuluvaa. Ajoneuvoja Kainuun prikaatista on mukana noin 500.

Ampumaharjoitusvaihe 17.-27.5. toteutetaan Rovajärven harjoitusalueella ja taisteluharjoitus 24.5.-3.6. laajasti Pohjois-Suomen alueella. Harjoituksessa testataan asevelvollisten osaamista osana laajoja joukkokokonaisuuksia ja harjoitellaan eri puolustushaarojen yhteistoimintaa, tulenkäyttöä, logistisia järjestelyjä ja johtamista sekä yhteistoimintaa Rajavartiolaitoksen ja Ruotsin maavoimien joukkojen kanssa.

Harjoitustapahtumia voi seurata Maavoimien sosiaalisen median kanavilla Twitter, Instagram ja Facebook, sekä Puolustusvoimien Youtube-kanavalla aihetunnisteella #northernforest21.

Northern Forest 21 -harjoituksen johtaa Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen ja Kainuun prikaatin joukkojen vanhimpana toimii Kainuun prikaatin komentaja, eversti Manu Tuominen.

Marssit harjoitusalueelle Kajaanista

Kainuun prikaatin kalusto siirtyy Rovajärvelle pääosin kalustojunilla ja asevelvolliset linja-autokuljetuksin.

Kalustojunat siirtyvät Kajaanista Rovajärvelle 16., 20. ja 23.5. Moottorimarssit Kajaanista Rovajärvelle ajetaan Pudasjärven ja Rovaniemen sekä Kuusamon ja Kemijärven kautta 17., 21., 22., 24. ja 27.5.

Harjoituksen päättyessä kalustojunat palaavat Kajaaniin 2. ja 3.6. ja moottorimarssit pääosin 1. ja 2.6. edellä mainittuja reittejä.

Huomioitavaa on, että Pohjois-Suomen alueelle siirtyy joukkoja myös Etelä-Suomen joukko-osastoista, joten sotilasajoneuvoja liikkuu alueella enemmän.

22.4.2021 Puolustusvoimat: Puolustusvoimien pääsotaharjoitus ja päättöharjoitukset käynnistyvät toukokuussa

10.5.2021 Maavoimat: Northern Forest 21 -harjoitus kehittää Maavoimien tulenkäyttöä ja suorituskykyä Pohjois-Suomessa

´