Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Kansainvälinen talviolosuhdeharjoitus Pohjois-Suomessa

Utin jääkärirykmentti 14.2.2020 8.31
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää kansainvälisen Northern Griffin 20 -talviharjoituksen Pohjois-Suomessa 24. helmikuuta alkaen. Harjoitustoimintaa on koko Lapin maakunnan alueella.

Utin jääkärirykmentin Northern Griffin 20 -harjoitus järjestetään Pohjois-Suomessa 24.2. - 22.3. Kyseessä on vaativa talviolosuhdeharjoitus, jossa sotilaat saavat koulutusta ja kokemusta muun muassa tiedustelu- ja taistelutehtävissä sekä toimintakyvyn ylläpidossa haastavissa Pohjois-Suomen olosuhteissa. Harjoitusosastot liikkuvat maastossa suksilla, jalan, lumiajoneuvoilla ja helikoptereilla. Joukot käyttävät myös harjoitusampumatarvikkeita ja majoittuvat maastossa. 

Harjoituksessa on mukana NH90- ja MD500-helikoptereita Suomesta sekä UH60-helikoptereita Ruotsista. Helikoptereiden lentomiehistöt harjoittelevat talvi- ja tunturilentämisen erityispiirteitä sekä kehittävät yhteistoimintakykyä maajoukkojen kanssa.  Lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina. 

Northern Griffin 20 -harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien palkattua henkilöstöä, varusmiehiä ja reserviläisiä sekä kansainvälisiä yhteistoimintaosapuolia Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Liettuasta, Alankomaista ja Britanniasta, yhteensä noin 740 henkilöä.  Lisäksi Ranska ja Yhdysvallat lähettävät tarkkailijoita harjoitukseen. Kansainvälisten joukkojen osuus on noin 170 henkilöä. 

Northern Griffin on osa Puolustusvoimien hyväksyttyä kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa vuonna 2020. Harjoitus kehittää suunnitelmallisesti valmiutta ja suorituskykyä sekä parantaa kykyä toimia yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.