Hyppää sisältöön

Kaupunkijääkärien taisteluvalmius testissä Puolustusvoimien pääsotaharjoituksessa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 21.5.2021 14.19
Tiedote
Kolme sotilasta juoksee aseiden kanssa vanhassa rakennuksessa.

Santahaminassa koulutetut kaupunkijääkärit osoittavat taisteluvalmiutensa Merivoimien esikunnan johtamassa Ritva 21 -harjoituksessa, johon Kaartin jääkärirykmentti osallistuu 27.5.-2.6.2021. Puolustusvoimien vuoden 2021 pääsotaharjoitus on jaettu kolmeen osaharjoitukseen, joista eteläisimmässä rykmentti on mukana.

- Ritva 21 -harjoituksessa varmistamme sen, että kesäkuussa kotiutuvat varusmiehet osaavat vaadittavat taidot ennen reserviin siirtymistä, painottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen.
- Viikon kestävän harjoitus tarjoaa myös hyvän yhteisen kokemuksen koronapalveluksen päätteeksi.

Kolmen puolustushaaran yhteinen sotaharjoitus Ritva 21 -harjoitus tarjoaa erinomaiset puitteet lisätä Kaartin jääkärirykmentin joukkojen suorituskykyä ja valmiutta toimia vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella nopeasti kehittyvissä tilanteissa. Samaan aikaan harjoituksessa kehitetään ja ylläpidetään reservin osaamista ja valmiutta. 

Kaartin jääkärirykmentistä Ritva 21 -harjoitukseen osallistuu yhteensä 1000 henkeä. Varusmiehiä mukana on noin 800 ja reserviläisiä hieman alle 100. Kaupunkijääkäreistä muodostuvalle Valmiusyksikölle harjoitus on ns. loppusota. Sotilaspoliiseille kyseessä on väliharjoitus.

Sotilaspoliisit harjoittelevat ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla. Valmiusyksikkö, Tiedustelukomppania sekä Esikunta- ja viestikomppania harjoittelevat pääkaupunkiseudulta Satakuntaan ulottuvalla alueella. Harjoituksia on Helsingissä, Espoossa, Kankaanpäässä, Säkylässä, Oripäässä, Kiikalassa, Lohjalla ja Kirkkonummella. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella harjoitukset ovat pääosin Puolustusvoimien alueella.

Merivoimien esikunnan johtamaan Ritva 21 -harjoitukseen osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista. Harjoituksen kokonaisvahvuus on yli 6000 henkilöä. Varusmiesten ja palkatun henkilökunnan lisäksi harjoituksessa on noin 700 reserviläistä, joista pääosa Maavoimien joukoissa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla:

#PVPSH
#Ritva21
#kaartjr

Median yhteydenotot:

Meri Leppänen, harjoituksen tiedottaja
0299 421 235, [email protected] 

´