Hyppää sisältöön

KVARN16-harjoituksen sovellettu vaihe kehitti suorituskykyä ja yhteistoimintaa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 23.11.2016 12.21
Tiedote
Sotilaita rakennuksen seinustalla

Harjoituksen tavoitteena oli kehittää joukkojen suorituskykyä ja yhteistoimintaa taistelussa rakennetulla alueella Ruotsin maavoimien rakennetun alueen koulutusympäristössä Kvarnissa.

Kaartin jääkärirykmentin sotilaspoliisireserviläisistä koostuva joukkue suoritti etsintä- ja kiinniottotehtäviä yhteistoiminnassa ruotsalaisen Livgardetin ammattisotilaiden kanssa 22.-23. marraskuuta.

Kaksi sotilasta pimeässä portaikossa. Toisella on aseessa taskulamppu.
Kolmas etsintä- ja kiinniottotehtävä tapahtui pimeässä.

- Kvarnin ympäristö on realistinen, eikä sitä voi verrata mihinkään, mitä meillä on Suomessa. Simulaattoritekniikka mahdollistaa palautteen suorituksesta eli se toimii myös opetustarkoituksessa erittäin hyvin. Tuntuu ainutlaatuiselta saada harjoitella tässä ympäristössä ja siltä, että on haluttu panostaa juuri meidän joukkoon, kertoi sotilaspoliisijoukkueen reserviläisjohtaja.

Sotilaita rakennuksen seinustalla kumarassa. Ensimmäisellä on suojakilpi.
Ruotsalaiset ja suomalaiset pioneerit harjoittelivat yhdessä ja jakoivat parhaita käytäntöjä.

- Harjoitus on sujunut erittäin hyvin. Perustaistelumenetelmistä ollaan edetty nousujohteisesti eteenpäin. Lisäksi olemme saaneet ensiapu- ja murtokoulutusta. Reserviläiset ovat innokkaita ja motivoituneita, kertoi sotilaspoliisijoukkueen reserviläisjohtaja.

Kaksi henkilöä kyykyssä seinää vasten kädet nippusiteillä sidottuna
Tuntemattomat vihamieliset henkilöt otettiin kiinni.

- Olen vaikuttunut suomalaisreserviläisten suorituskyvystä. Meidän tasomme on myös hyvä ja haluamme jatkaa kehittymistä kansainvälisiä harjoituksia ja operaatioita varten, kertoi Livgardetin pääkouluttaja sovelletun vaiheen jälkeen.

Sotilas tähtää kiikarikiväärillä kaupungissa
Lisää kuvia löydät KVARN16-harjoituksen kuvagalleriasta Maavoimien Facebook-sivuilta.

 

´