Hyppää sisältöön

Lisää panssarintorjuntakykyä uusilla kertasingoilla

Maavoimat
Julkaisuajankohta 12.10.2020 10.24
Tiedote
Jalkaväen taistelija ampumassa metsässä kertasingolla.

Taistelijoiden panssarintorjuntakykyä vahvistetaan jokaisen taistelijan käyttöön tarkoitettujen kevyiden 66 KES 12 -kertasinkojen ja niiden harjoitusaseiden hankinnalla.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen solmimaan sopimuksen kevyiden 66 KES 12 -kertasinkojen ja niiden harjoitusaseiden hankinnasta Nammo Lapua Oy:n kanssa.

66 KES 12 -kevyt kertasinko on taistelijan perusase, jolla luodaan panssarintorjuntaan kattavuutta ja syvyyttä. Kevyt kertasinko on tarkoitettu erityisesti kevyitä panssariajoneuvoja vastaan. Hankittavassa kertasingossa on edeltäjäänsä (66 KES 88) merkittävästi parempi läpäisy ja käytettävyys. Siihen on mahdollista yhdistää pimeätähtäin ja esimerkiksi lasertähtäin.

- Nykyaikaisella taistelukentällä, miltei kaikki kalusto on panssaroitua. Kevyt kertasinko on jokaisen taistelijan käyttöön soveltuva yksinkertainen, varmatoiminen ja tehokas panssarintorjunta-ase. Tällä hankinnalla turvataan, että kaikilla joukoilla on nykyistä vahvempi panssarintorjuntakyky, tiivistää jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi Maavoimien esikunnasta.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 26 miljoonaa euroa sisältäen optiot vuosille 2021 ja 2022. 

Hankinnan työllistävä vaikutus Suomessa on 11 henkilötyövuotta. 

Puolustusministeriö tiedotti hankinnasta 12.10.2020. 

Lue lisää kertasingoista Ruotuväestä.

´