Hyppää sisältöön

LIST22 -reserviläisen mietteitä kertausharjoituksesta

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 19.5.2022 14.08
Tiedote
Sotilaita maastossa teltan edessä aseiden kera rivissä. Iloisin mielin!

Luutnantti (res.) Mikko Kiuttu (kuvassa 3. oikealta) osallistui Lightning Strike 22 -harjoitukseen Rovajärvellä.

Reservin luutnantti Mikko Kiuttu oli kertaamassa 3. Logistiikkarykmentin joukoissa ja harjoitteli yhdessä muiden reserviläisten kanssa kaluston ja henkilöstön vastaanottamista ja saattamista harjoitusalueelle.

Kuvassa kalustoa lastataan junakuljetuksiin Lappeenrannassa.

Kalusto saapui Rovajärvelle pääosin junalla ja myös poistuu harjoituksesta junakuljetuksilla. Kaluston lastaaminen, vastaanottaminen, purkaminen, ohjaaminen oikeaan paikkaan on oma hommansa, joka tarvitsee osaavat tekijät.

Kuvassa kalustoa lastataan junakuljetuksiin Lappeenrannassa.

- On ilon aihe, kun käsky kertausharjoituksiin tulee. Koen sen positiivisena asiana. Taustalla siinä on arvostus kotimaata kohtaan ja se, että pääsee harjoittelemaan sen puolustusta.

- Kertausharjoitukset ovat myös mukavaa vaihtelua arkeen ja meillä on hyvä porukkahenki. Pääsee näkemään tuttuja ihmisiä. Huumori kukkii ja teltassa vietetään viikko. Joku jännä piirre siinä on, että tässä toimintaympäristössä porukka hitsautuu yhteen, Kiuttu sanoo.

Kuvassa reservin luutnantti Kiuttu ottamassa vastaan kalustoa Rovajärvellä.

Reserviläiset pääsevät LIST22-harjoituksessa päivittämään osaamistaan.

- Tämä oli hyvä veto. Päästiin konkreettisessa tilanteessa harjoittelemaan tehtäviä, ja tehtävät selkiytyivät. Odotellaan jo seuraavia kertausharjoituksia, Kiuttu toteaa.

Mikko Kiuttu asuu Oulun seudulla ja suoritti varusmiespalveluksen Lapin lennostossa 2007-2008.

Kuvassa reserviläinen ottamassa kalustoa vastaan harjoitukseen junakuljetuksilla.

Maasotakoulun johtama LIST22-harjoitus on Rovajärvellä 16.-27.5.2022. Voit seurata harjoitusta nettisivuilla: www.maavoimat.fi/list22  ja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #LIST22.

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto
´