Hyppää sisältöön

Maa- ja ilmaoperaatioiden yhteensovittamista käsiteltiin kansainvälisessä seminaarissa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 13.4.2023 16.25
Tiedote

Maavoimien esikunta järjesti Helsingissä 12.-13. huhtikuuta kansainvälisen Joint Air Ground -seminaarin, jossa keskusteltiin operaatioiden yhteensovittamisesta.

Kaksipäiväisessä seminaarissa pidettiin monikansallisia alustuksia ja käytiin keskusteluja, joissa keskityttiin vaihtamaan kokemuksia onnistuneesta yhteensovittamisesta henkilöstön, doktriinin ja kaluston näkökulmista. Osallistujat kertoivat jo saaduista opeista ja osallistuivat ryhmäkeskusteluihin, joissa pohdittiin yhdessä tulevaisuuden kehityssuuntia.

Seminaariin osallistui Puolustusvoimien henkilöstöä sekä edustajia Yhdysvaltain ja Norjan maavoimista sekä Naton nopean valmiuden joukkojen esikunnasta. Seminaarin isäntänä toimi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

- Kahden päivän aikana käytiin hyviä keskusteluja ja ajatustenvaihtoa yhteisestä operoinnista. Yhteistyömme kehittyy ja yhteinen ymmärryksemme syvenee entisestään tällaisten tilaisuuksien myötä, Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Välimäki toteaa. 

 - Kokoonnuimme yhteen ja rakensimme joukon, jolla on yhteinen suunta. Nopeasti huomasimme, että yhdessä meillä on melkoisesti osaamista ja suorituskykyä. Tämä kaikki oli mahdollista, koska uusin Nato-jäsenemme Suomi havaitsi tarpeen ja etsi tavan vastata tuohon tarpeeseen, Yhdysvaltain maavoimien 10. vuoristodivisioonan komentaja, kenraalimajuri Gregory Anderson kertoo.

Kuvat: Yhdysvaltain maavoimat

´