Hyppää sisältöön

Maasotakoulu solmi Greenreality-kumppanuuden Lappeenrannan kaupungin kanssa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 15.2.2021 9.47
Tiedote
Maasotakoulun johtaja pitelee kädessään kumppanuustunnusta. Taustalla Greenreality-seinä erilaisine tauluineen Lappeenrannan kaupungintalolla.
Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen vastaanotti Greenreality-tunnuksen Lappeenrannan kaupungintalolla 11.2.2021.

Maasotakoulun ympäristö- ja ilmastostrategia valmistui vuonna 2020. Sen yksi tavoitteista, Greenreality-kumppaniksi liittyminen, on nyt konkretisoitunut.

Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen vastaanotti ja allekirjoitti torstaina 11. helmikuuta 2021 Greenreality-kumppanuustunnuksen. Greenreality on Lappeenrannan kaupungin koordinoima kestävää tulevaisuutta rakentava ajattelu- ja toimintamalli. Lappeenrannan kaupungin puolelta kumppanuuden hyväksyi ja allekirjoitti ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

- Maasotakoulu haluaa tehdä oman osuutensa ilmasto- ja ympäristötalkoissa. On tärkeää olla mukana edistämässä asiaa myös paikallisesti, ja Greenreality-kumppanuus on tähän erinomainen keino, kertoi Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen kumppanuustunnuksen vastaanottamisen jälkeen.  

Pietiläisen mukaan Maasotakoulun tavoitteet Greenreality-kumppanina liittyvät oleellisesti Maasotakoulun ympäristö- ja ilmasto-ohjelmaan, ja tavoitteet on laadittu sitä hyödyntäen. 

- Greenreality-kumppanuuteen on kirjattu kolme tavoitetta, mutta Maasotakoulun ympäristö- ja ilmasto-ohjelma toki sisältää tavoitteita ja keinoja tätä enemmän.

Greenreality-kumppanuustunnukseen kirjattu ensimmäinen tavoitekokonaisuus on virkamatkustamisen vähentäminen esimerkiksi suosimalla etäyhteyksiä ja parantamalla etätyömahdollisuuksia sekä kehittämällä seminaarien ja kokousten etäosallistumismahdollisuuksia. Toisena tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen yhteistoiminnassa ruokahuollon kumppanin kanssa. Kolmanneksi tavoitteeksi määriteltiin energiatehokkuuden parantaminen ja sähkönkäytön vähentäminen asentamalla LED-valoja ja liiketunnistimia rakennuksiin sekä asentamalla puuttuvat patterien termostaatit yhdessä kumppanien kanssa. 

Koulunjohtaja Kari Pietiläisen mukaan vihreät teot ovat kaikkien yhteinen asia.

- Me maasotakoululaiset haluamme tehdä vastuullisia valintoja ja olla mukana rakentamassa valoisaa tulevaisuutta. 

Lue myös 23.9.2020 julkaistu artikkeli Maasotakoulu ympäristö- ja ilmasto-ohjelman valmistelusta: Maasotakoulu mukana ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa - Maavoimat

Lisätietoa Greenrealitystä nettisivuilla www.greenreality.fi

´