Hyppää sisältöön

Maasotakoulun saapumiserän 1/21 sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet 6. helmikuuta striiminä ja tallenteena

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 1.2.2021 13.39
Tiedote
Alokkaita oikean käden etu- ja keskisormet kohotettuina vannomassa valaa.

Maasotakoulun alokkaat vannovat ja vakuuttavat Haminassa lauantaina 6.2.2021. Valatilaisuus striimataan Maasotakoulun nettisivuille, vakuutustilaisuus videoidaan ja linkki tallenteeseen toimitetaan vakuutuksen antaneelle varusmiehelle.

Maasotakoulussa varusmiespalveluksen ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen tammikuussa 2021 aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen Haminassa lauantaina 6.2.2021. Koronavirustilanteen takia tilaisuuksiin ei voida kutsua alokkaiden läheisiä ja muuta yleisöä.

Kello 11.15 alkava vakuutustilaisuus videoitaan ja linkki tallenteeseen toimitetaan vakuutuksen antaneelle varusmiehelle.

Kello 12 alkava valatilaisuus striimataan Maasotakoulun nettisivuille osoitteeseen https://maavoimat.fi/maasotakoulun-videotallenteet-ja-livestriimit. Lähetys Haminasta alkaa noin kello 11.45.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja eversti Vesa Helminen. Valan ja vakuutuksen esilukijana toimii Hamina-Kotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski

Valan ja vakuutuksen ero

Valan ja vakuutuksen erona on, että valassa alokas lupaa ja vakuuttaa "kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä" ja vakuutuksessa "kunniansa ja omantuntonsa kautta". Molemmat uskollisuudenosoitukset ovat Puolustusvoimissa yhdenvertaisia, ja alokas saa itse päättää kummalla tavalla haluaa uskollisuuttaan osoittaa.

Sotilasvala ja -vakuutus liittävät alokkaat virallisesti osaksi sotilaallista maanpuolustusta. Sotilasvalan vannomisen tai vaihtoehtoisen sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen Maasotakoulun alokkaat nimitetään jääkäreiksi.

Maasotakoulun varusmiehet koulutetaan Reserviupseerikoulun Jääkäri- ja Kuljetuskomppanioissa Haminassa. Maasotakoulussa aloittaa vuosittain kaksi saapumiserää, ensimmäinen tammikuussa ja toinen heinäkuussa. Kummassakin saapumiserässä aloittaa asepalveluksen noin 300 alokasta.