Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Katso tapahtumia suorana ja tallenteina:

 

Reserviupseerikurssi RUK256 Kaiku päättäjäiset

RUK256-kurssin päättäjäiset pe 21.8.2020 videotallenteena katsottavissa alla olevassa ikkunassa. Päätösjuhla Maneesissa RUK:n päärakennuksessa Haminassa alkoi kello 12, jonka jälkeen oli paraatikatselmus RUK:n päärakennuksen kentällä ja seppeleenlasku Kaatuneiden upseerien patsaalle. Upseerioppilaat eivät koronan vastaisten varotoimien vuoksi voineet kutsua läheisiään päättäjäisiin, ja muutenkin päättäjäisten kutsuvieraat ja ulkopuoliset oli rajattu minimiin. Varuskunnan ulkopuolisille erikoiskutsuvieraille, mukaan lukien kuvaajille ja eri osastoon/kohorttiin kuuluville osallistujille suositeltiin sisätiloissa maskin käyttöä.

 

Reserviupseerikurssi RUK256 alkoi toukokuussa 2020 ja se päättyy elokuun lopussa 2020. Johtajakoulutukseen valikoidut varusmiehet, eli upseerioppilaat, eri joukko-osastoista ympäri Suomen saivat sodan ajan johtaja- ja kouluttajakoulutusta Maasotakouluun kuuluvassa Reserviupseerikoulussa 16 viikon ajan. Kurssin päättäjäisissä heidät nimitettiin upseerikokelaiksi ja kurssin suoritettuaan he jatkavat asepalvelustaan omissa joukko-osastoissaan kouluttaen muita varusmiehiä loppupalveluksensa ajan.

 

Aiempia tapahtumia tallenteina:

 

Saapumiserän 2/20 vala 8.8.2020

Varusmieskoulutuksen poikkeuksellisista järjestelyistä johtuen Puolustusvoimien heinäkuun 2020 saapumiserän sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestettiin ilman yleisöä.

Maasotakoulun valatilaisuus on tallenteena katsottavissa alla olevassa ikkunassa. Valatilaisuus lähetettiin Haminan varuskunnasta suorana lähetyksenä lauantaina 8.8.2020.

Sotilasvala ja sotilasvakuutus ovat kaksi eri tapahtumaa. Kristinuskoisten sotilasvala oli 8.8.2020 klo 11.55 alkaen ja siinä mukana on suurin osa alokkaista.

Uskonnottoman sotilasvakuutuksen voi halutessaan antaa valan sijaan. Sotilasvakuutustilaisuus järjestettiin samana päivänä aamupäivällä ennen valatilaisuutta.

Sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen Maasotakoulun alokkaat nimitetään jääkäreiksi.