Hyppää sisältöön

Maavoimat osallistuu Hedgehog 22 -harjoitukseen Virossa

MaavoimatPorin prikaati
Julkaisuajankohta 5.5.2022 17.01
Tiedote
Kuvituskuva, jossa näkyy kaksi Suomen kansainvälisen valmiusjoukon varusmiestä kahden panssariajoneuvon tähystysluukusta hiekkatiellä harjoituksessa Virossa.

Maavoimat osallistuu Virossa järjestettävään Hedgehog 22 -harjoitukseen 18.–28.5.2022. Reserviläisistä, varusmiehistä ja henkilökunnasta muodostetun suomalaisosaston vahvuus on yhteensä noin 240 henkilöä. Osastoa johtaa Porin prikaati.

Hedgehog 22 -harjoitus on Viron puolustusvoimien vuosittainen pääsotaharjoitus, joka järjestetään Etelä-Virossa 16.5.–3.6.2022. Suomalainen harjoitusjoukko toimii osana Viron puolustusvoimien 1. prikaatin Scouts-pataljoonaa Võrun lähistöllä. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 15 000 henkilöä 11 eri maasta kuten Yhdysvalloista, Tanskasta, Ranskasta, Latviasta, Iso-Britanniasta, Ruotsista ja Suomesta. 

Suomesta harjoitukseen osallistuu Porin prikaatin perustama jääkärikomppania ja taistelupioneerijoukkue, jotka koostuvat Suomen kansainvälisen valmiusjoukon (SKVJ) koulutuksen saaneista reserviläisistä. Lisäksi mukana on Porin prikaatin henkilökunnasta ja varusmiehistä muodostettu kansallinen tukiosa. Harjoitusjoukkoon kuuluu myös kouluttaja- ja esikuntatehtäviin osallistuvaa henkilökuntaa Kainuun prikaatista sekä Karjalan prikaatista. Suomen harjoitusjoukon kansallisena vanhimpana toimii everstiluutnantti Risto Kohonen.

Harjoituksen tavoitteina on kehittää ja testata jääkärikomppanian sekä taistelupioneerijoukkueen suorituskykyjä kansainvälisissä tehtävissä ja kehittää kumppaneiden kanssa tehtävällä harjoittelulla yhteensopivuutta monipuolisissa tehtävissä ja toimintaympäristöissä. Lisäksi Hedgehog 22 harjoittaa henkilöstön osaamista kansainvälisen avun antamisen suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä logistisen tuen suunnittelussa.

- Porin prikaatin johtamat harjoitusjoukot ovat osallistuneet jo vuosien ajan vastaaviin Viron pääsotaharjoituksiin sekä muihin harjoituksiin Baltiassa. Nyt koronatilanteen hellittäessä kaikilla on korkea motivaatio päästä jälleen ottamaan osaa tällaiseen laajaan monikansalliseen harjoitukseen. Osallistumme Hedgehogiin omista lähtökohdistamme ja tuleva harjoituskokonaisuus paitsi vahvistaa kansainvälistä yhteensopivuuttamme, niin myös vahvasti tukee kansallisen puolustuksemme tarpeita, Kohonen tiivistää perusteet osallistumiselle. 

Harjoitukseen osallistuminen on Puolustusvoimien kansainvälisen toiminnan vuosisuunnitelman mukaista Maavoimien harjoitustoimintaa. Viimeksi harjoitukseen osallistuttiin keväällä 2018.
 

´