Hyppää sisältöön

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 17 alkaa Niinisalossa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 24.4.2017 13.21
Tiedote

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 17 järjestetään Panssariprikaatin johtamana Pohjankankaalla Niinisalossa 2.-13.5.2017. Harjoituksen tavoitteena on kehittää mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa ja suorituskykyä hyökkäystaistelussa.

Maavoimien mekanisoituun harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Panssariprikaatista, Porin prikaatista, Karjalan prikaatista, Uudenmaan prikaatista, Jääkäriprikaatista, Utin jääkärirykmentistä ja Maasotakoulusta. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 2200 henkilöä. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Pekka Järvi.

Harjoituksessa toimii noin 130 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa. Alueella on myös helikopteritoimintaa. Taisteluharjoitusvaiheessa Ilmavoimat toteuttaa alueella hävittäjälentosuorituksia. Ampumavaiheen jälkeen Niinisalossa jatkuu Porin prikaatin johtama tykistön ampumaharjoitus Nuoli 17, joka päättyy 20.5.

Harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen komppania noin 125 sotilaan vahvuudella ja Norjan maavoimien Pohjoisen prikaatin mekanisoitu joukkue noin 50 sotilaan vahvuudella. Yhdysvaltalaisen jalkaväkikomppanian pääkalustona ovat panssaroidut Stryker-miehistönkuljetusajoneuvot ja norjalaisten kalustona CV90-rynnäkköpanssarivaunut. Harjoituksen osana järjestetään panssaritaktinen opetustilaisuus, johon osallistuu edustajia Ruotsista, Tanskasta ja Virosta. 

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on maavoimien toimintasuunnitelman mukainen vuosittain järjestettävä kansallinen harjoitus, johon on avattu osallistumismahdollisuus kansainvälisten kumppaneiden harjoitusosastoille vuonna 2014. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2017 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Harjoitusjoukot keskitetään Kankaanpäähän ja Niinisaloon vaiheittain 2.5. aikana. Marssiosastojen ajoneuvojen lukumäärät vaihtelevat 15–50 ajoneuvoon ja nopeus vaihtelee 50–80 km/t. Tela-ajoneuvot siirretään alueelle juna- ja lavettikuljetuksin. Tielläliikkujien on hyvä varautua normaalia hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin.

Harjoitusta voi seurata verkossa:

Facebook.com/maavoimat #ARROW17 #maavoimat
Twitter.com/maavoimat @maavoimat
Instagram.com/puolustusvoimat
Youtube.com/puolustusvoimat
Maavoimat.fi

´