Hyppää sisältöön

Maavoimien mekanisoitu harjoitus Arrow 19 alkaa Niinisalossa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 25.4.2019 15.35
Tiedote

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoidun Arrow 19 -harjoituksen Pohjankankaalla Niinisalossa 6.–17. toukokuuta 2019.

Arrow 19:ssä harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäystaistelussa sekä yhteisissä ammunnoissa. Tämän ohella harjoitellaan johtamisen eri tasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea.

Harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Maavoimien joukkojen osaamista ja suorituskykyä kotimaan puolustuksen tehtävissä sekä parantaa Maavoimien joukkojen kansainvälistä yhteensopivuutta. Harjoitus tukee monipuolisesti maapuolustuksen suorituskykyjen kehittämistä ja henkilökunnan, reserviläisten sekä varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla.

Arrow 19 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä seitsemästä eri joukko-osastosta. Mukana ovat Panssariprikaati, Porin prikaati, Karjalan prikaati, Jääkäriprikaati, Kainuun prikaati, Utin jääkärirykmentti ja Maasotakoulun Panssarikoulu. Harjoitukseen liittyy myös Ilmavoimien lentotoimintaa. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 2 800 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja, eversti Tero Ylitalo.

Edellisvuosien tapaan harjoitusjoukkoja saapuu Niinisaloon Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukoista (USAREUR) sekä Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukoista (Marine Corps Forces Europe and Africa). Tänä vuonna harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Virosta ja Iso-Britanniasta.

Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen (USAREUR) ratsuväkieskadroonan vahvuus harjoituskokoonpanossa on noin 150 ja Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen (Marine Corps Forces Europe and Africa) panssarivaunujoukkueen vahvuus n. 70. Virolaisen harjoitusjoukon muodostaa n. 40 hengen panssaritiedustelujoukkue ja Iso-Britanniasta osallistuva joukko on n. 50 henkilön panssaritiedustelujoukkue.

Harjoitusjoukot keskitetään Kankaanpäähän ja Niinisaloon vaiheittain 6.5. aikana. Osastojen marssinopeudet ovat 50–80 km/h. Tela-ajoneuvot siirretään harjoitusalueelle juna- ja lavettikuljetuksin. Tielläliikkujien on hyvä varautua normaalia hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin.

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on Maavoimien toimintasuunnitelman mukainen vuosittain järjestettävä kansallinen harjoitus, johon on avattu osallistumismahdollisuus kansainvälisten kumppaneiden harjoitusosastoille vuonna 2014. Arrow 19 on puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2019 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Tarkemmat tiedot löydät harjoituksen verkkosivuilta osoitteesta maavoimat.fi/arrow19. Seuraa harjoitusta Maavoimien Facebook- ja Twitter-kanavilla hashtagilla #arrow19.

´