Hyppää sisältöön

Maavoimien PKS23-harjoitus tuo pioneerit pääkaupunkiseudulle

Maavoimat
Julkaisuajankohta 21.8.2023 14.17
Tiedote
Sotilas ja ajoneuvo tiellä

Maavoimien johtama PKS23-harjoitus järjestetään pääkaupunkiseudulla 28.8.–1.9.2023.

Harjoituksen tavoitteena on harjoitella Maavoimien valmiuspioneerijoukkueen suluttamis-, liikkeenedistämis- ja suojanedistämiskykyä rakennetulla alueella. Harjoituksessa kerätään tietoa pioneeriaselajin kärkisuorituskyvyistä sekä esitellään suomalaista pioneeriosaamista kansallisille ja kansainvälisille yhteistoimintaosapuolille. Harjoitukseen on kutsuttu siviili- ja viranomaiskumppaneita, joilla on mahdollisuus tutustua pioneerijoukkojen toimintaan sekä suomalaisen puolustusteollisuuden ratkaisuihin.

Harjoitukseen osallistuu sotilaita Kaartin jääkärirykmentistä, Maasotakoulusta, Karjalan prikaatista, Panssariprikaatista, Ilmavoimista ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Harjoituksen johtajana toimii pioneeritarkastaja, eversti Riku Mikkonen. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 70 henkilöä.

Samalla alueella järjestetään Puolustusvoimien pelastustoimen valmiusharjoitus PVPETO23 29.8.–2.9. Harjoituksen vahvuus on noin 70 henkilöä ja sen johtaa pelastuspäällikkö Jukka Hämäläinen Maasotakoulusta.

Harjoitusjoukot saapuvat alueelle maanantaina 28.8. ja poistuvat perjantaina 1.9.

Joukot toimivat Santahaminassa, Olarin ja Karamalmin alueilla sekä Malmin lentoasemalla. Harjoituksesta aiheutuu melua klo 8–20 välisenä aikana.

Seuraa harjoitusta Maavoimien sosiaalisessa mediassa – Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa aihetunnisteella #PKS23. 

Melutiedote: Melutiedote Espoo ja Helsinki, 28.08.2023-31.08.2023 - Puolustusvoimat

´