Hyppää sisältöön

Maavoimien valmiusyksiköt harjoittelevat Lounais- ja Pohjois-Suomessa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 22.7.2022 11.16
Tiedote
Taistelijoita

Maavoimien valmiusyksiköt harjoittelevat kansainvälisten kumppanien kanssa Vigilant Fox -harjoituksessa Niinisalon ja Hämeenkankaan alueella sekä Ryske-harjoituksessa Sodankylän ja Rovajärven alueella 25.-29. heinäkuuta 2022.

Vigilant Fox -harjoitukseen osallistuvat valmiusyksiköt Porin prikaatista, Kaartin Jääkärirykmentistä ja Karjalan prikaatista sekä kansainväliset osastot Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on yhteensä noin 750 henkilöä. Harjoituksen johtaa Maavoimien esikunta.

Ryske-harjoitukseen osallistuvat Jääkäriprikaatin ja Kainuun prikaatin valmiusyksiköt sekä kansainväliset osastot Yhdysvalloista, Ruotsista ja Norjasta. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 750 henkilöä. Osaharjoituksen johtaa Jääkäriprikaati.

Harjoituksia tukee Utin Jääkärirykmentin johtama lentotoimintaharjoitus, johon osallistuu suomalaisten ohella Yhdysvaltojen maavoimien ilmailun ja Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien joukkoja.

Harjoituskokonaisuuksien tavoitteena on Maavoimien valmiusyksiköiden valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen sekä taktisen tason toimintamenetelmien yhteensovittaminen kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Ryske-harjoituksessa tavoitteena on lisäksi kehittää osallistuvien joukkojen yhteistoimintaa arktisessa toimintaympäristössä. 

Harjoituskokonaisuus kuuluu Maavoimien kesän 2022 täydentävään kansainväliseen harjoitus- ja koulutustoimintaan.