Hyppää sisältöön

Northern Forest 21 -harjoitus alkoi ja ruotsalaisjoukot saapuivat mukaan

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 18.5.2021 14.42
Tiedote
Suomalaisia ja ruotsalaisia sotilaita seisomassa ringissä, kaikilla maskit kasvoilla.

Maasotakoulun johtama Northern Forest 21 on alkanut Pohjois-Suomessa Rovajärvellä, Kittilässä ja Sodankylässä. Harjoitus järjestetään 17.5.-3.6.2021. Maasotakoulun johtaja, eversti Kari Pietiläinen johtaa harjoituksen ja toivotti ruotsalaiset osallistujat tervetulleiksi harjoitukseen tiistaina 18.5.2021.

- Isojen joukkojen harjoitukset ovat merkittäviä, koska silloin pystymme harjoittelemaan yhdessä toimimista. Nyt suomalaiset ja ruotsalaiset ampuvat yhdessä, ja yhteensovitamme metodeja. FISE-yhteistyö kehittyy ja puolustusyhteistyötä tehdään myös korona-aikana. Ruotsalaisten joukkojen lisäksi merkittävä määrä on mukana Rajavartiolaitoksen joukkoja. Tervetuloa kaikille harjoitusjoukoille! Välkommen, sanoo eversti Pietiläinen.

- Olemme todella tyytyväisiä, kun olemme lopultakin Suomessa. Kaikki on toistaiseksi sujunut suunnitelman mukaisesti, ja saatu tuki on ollut erinomaista. Meidän näkemyksemme mukaan tämä on yksi tärkeimmistä harjoituksista, joihin Ruotsin puolustusvoimat tänä vuonna osallistuu, sanoo everstiluutnantti Jerker Persson, ruotsalaisen harjoitusosaston komentaja.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 7 000 henkilöä, joista noin 350 ruotsalaista sotilasta. Yhteisharjoittelulla ruotsalaisten joukkojen kanssa kehitetään yhteisoperointikykyä ja yhteisen tilannekuvan ylläpitoa. Ruotsalaisjoukot tulevat Norrbottenin rykmentistä sekä Tykistö- ja Viestirykmenteistä. FISE-yhteistyö ja sen kehittäminen perustuu Suomen ja Ruotsin väliseen puolustusyhteistyön sotilasstrategiseen konseptiin. 

– NF-harjoitus luo erittäin hyvät puitteet yhteistyön kehittämiselle, tavoitteena on resurssien taloudellinen käyttö molemmin puolin, harjoituksen johtaja, eversti Pietiläinen toteaa.

Northern Forest 21 on Maavoimien suurin harjoitus tänä vuonna. Mukana on joukkoja Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Maasotakoulusta, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Puolustusvoimien Tiedustelulaitoksesta ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoituksen järjestää ja johtaa Maasotakoulu.

Seuraa harjoitusta sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #northernforest21 #nf21 #maavoimat #pvpsh21 #fise #maask

Lue lisää Northern Forest 21 -harjoituksesta Maavoimien sivuilla: 

http://www.maavoimat.fi/northern-forest-21 

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto
´