Hyppää sisältöön

Northern Forest 23 -taisteluharjoitus Rovajärvellä päättyy perjantaina

JääkäriprikaatiKainuun prikaatiMaasotakouluMaavoimat
Julkaisuajankohta 1.6.2023 12.28
Tiedote

Northern Forest 23 -harjoituksen taisteluvaihe Rovajärvellä päättyy torstaina ja paluu varuskuntiin alkaa.

Rovajärvellä toteutetun kahden peräkkäisen harjoituksen – Lightning Strike 23 ja Northern Forest 23 – osalta on päästy kehittämään henkilöstön osaamista monikansallisen harjoituksen läpiviemisessä ja harjoitusjoukon osaamista kansainvälisen avun vastaanottamisessa.

Molemmissa harjoituksissa saavutettiin niille asetetut laajemmat tavoitteet odotetusti, mutta yhteistoiminnasta löydettiin myös konkreettista kehitettävää. 

- Taktisen tulenkäyttöjärjestelmän joustavuus on meidän suomalaisten vahvuus, ja sitä meidän kannattaa liittolaisillemme ja kumppaneillemme ylpeänä esittää jatkossakin. Kyky toteuttaa minuuttiluokan tulenkäyttöä lähisyvyyteen on meillä merkittävän hyvällä tasolla. Nyt toteutunut harjoitus osoitti, että olemme toteuttaneet kalustohankintoja ja kehittäneet menetelmiämme yhteensopivaksi liittolaisten kanssa, harjoituksen johtaja eversti Janne Mäkitalo kertoo. 

- Harjoitusjoukkojen kannattaa perehdyttää toisensa jo ennen harjoitusta taistelutapansa saloihin, jotta taisteluvaiheessa osaamme vielä paremmin ennakoida toistemme toiminnan. On hienoa että pääsemme myös tulevissa harjoituksissa kehittämään yhteensopivuuttamme ja lujittamaan sitäkin kautta vakautta ja turvallisuutta Pohjolassa ja Euroopassa, Mäkitalo jatkaa.

Lightning Strike 23- ja Northern Forest 23 -harjoituksissa oli mukana parhaimmillaan noin 4300 varusmiestä ja 1800 reserviläistä. Northern Forest 23 oli samalla myös siihen osallistuvien varusmiesten viimeinen taisteluharjoitus ennen kotiutumista 15. kesäkuuta.

Harjoitusjoukot poistuvat Rovajärveltä porrastetusti pääosin 1. ja 2. kesäkuuta, jolloin Puolustusvoimien ajoneuvoja on liikenteessä Rovajärveltä etenkin kantatie 82:lla ja Sodankylä-Kajaani-suuntiin. 10. vuoristodivisoonan sotilaat siirtyvät Rovajärveltä Northern Belt 23 -harjoitukseen Kajaaniin.
 

´