Hyppää sisältöön

Kainuun prikaati isännöi yhdysvaltalaisjoukon harjoitustapahtuman Northern Belt 23 Kajaanissa ja Vuosangassa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 22.5.2023 12.46
Tiedote

Kainuun prikaati isännöi yhdysvaltalaisen joukon harjoittelua Kajaanissa ja Vuosangassa 2.-19.6.2023 osana kevään kansainvälistä Maavoimien harjoituskokonaisuutta.

Northern Belt 23 -harjoitustapahtumaan osallistuu 160-henkinen yksikkö yhdysvaltalaisesta 10. Vuoristodivisioonasta (10th Mountain Division) sekä 180-henkinen osasto henkilökunnasta ja varusmiehistä Kainuun prikaatista. 

Harjoitustapahtuman tavoitteena on perehdyttää Kainuun prikaatin henkilöstöä liittolaismaan koulutuksen toteuttamiseen, kehittää kykyä toteuttaa yhteisiä koulutustapahtumia ja harjoituttaa isäntämaatuen toteuttamista sekä kehittää palkatun henkilöstön ja varusmiesten kielitaitoa.

- Kansainvälinen toiminta tukee monipuolisesti henkilökunnan ja varusmiesten osaamista yksilö- ja joukkotasolla, sekä vahvistaa kotimaan puolustusta. Asevelvollisten koulutus tuottaa kansainvälisesti tunnustettua osaamista ja yhteistoimintakykyä, jota arvioidaan vuosittaisessa harjoitustoiminnassa – nyt ensimmäistä kertaa liittolaisen kanssa Kainuussa, toteaa harjoitustapahtuman johtaja everstiluutnantti Arto Hirvelä.

Yhdysvaltalaisosasto saapuu Kajaaniin Rovajärveltä, jossa se harjoittelee toukokuussa osana Maasotakoulun johtamia harjoituksia Lightning Strike 23 ja Northern Forest 23.

Lisätietoa Maavoimien kevään kansainvälisestä harjoitustoiminnasta: Maavoimien kevään harjoitustoiminta kehittää kansainvälistä yhteisoperointikykyä - Maavoimat
 

´