Hyppää sisältöön

Pääkaupunkiseudun Kehä 23 -paikallispuolustusharjoituksessa vahva reserviläis- ja viranomaisedustus

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 22.2.2023 12.31
Tiedote
Kaksi sotilasta harjoittelee.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.–10.3.2023 Uudenmaan alueella.

Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 1250 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Reserviläisiä osallistujista on yli 800. Kehä 23 -paikallispuolustusharjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.

Harjoitukseen sisältyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Mukana harjoituksessa ovat Helsingin poliisi, Helsingin kaupunki, Helen, Helsingin seudun liikenne, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Helsingin kaupungin pelastuslaitos ja Vuosaaren satama. Harjoitukseen osallistuvat lisäksi raivaamisen erikoisosasto REO Karjalan prikaatista ja sotilaspoliisiosastot Rannikkoprikaatista ja Merisotakoulusta.

Kehä 23 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle. Harjoituspaikat sijaitsevat Helsingin, Vantaan, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tiedotteen lopussa olevasta meluilmoituksesta löytyvät harjoituskohteet tarkemmin eriteltynä.

Kehä 23 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla: #kehä23, #kaartjr, #maavoimat, #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat.

Median yhteydenotot
4.3. asti Meri Leppänen, harjoituksen tiedottaja, 0299 421 235, [email protected]
5.–10.3. Lotta Laaksonen, harjoituksen tiedottaja, 0299 421 233, [email protected]

´