Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Etelä-Karjala 20

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 20.2.2020 17.15
Tiedote

Karjalan prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus Etelä-Karjala 20 järjestetään Lappeenranta-Imatra -alueilla 2.-5.3.2020. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli. Päämääränä on kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä erittäin nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta, sekä viranomaisia Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, ja työntekijöitä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä sekä Lappeenrannan ja Imatran kaupungeilta.

Puolustusvoimien joukkojen ja viranomaisten vahvuus on yhteensä noin 1000. Henkilökuntaa ja viranomaisia noin 200, reserviläisiä osallistuu 200 ja varusmiehiä 600. Sotilas- ja viranomaisajoneuvoja osallistuu yhteensä noin 100. Panssariajoneuvoja on 10 (CV9030, PASI) ja helikoptereita osallistuu kaksi (1 x NH90, 1 x HH).

Harjoitustilanteet

Imatran kaupunki ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) yhteistoimintakumppaneineen harjoittelevat muun muassa koulukeskuksen evakuointia, valmiuskeskuksen perustamista ja sen toimintaa ke 4.3. klo 11-18. Harjoitustilanteeseen osallistuu Imatran kaupunki, Pelastuslaitos, poliisi, puolustusvoimat, Eksote Imatran seurakunta ja Suomen Punainen Risti (SPR) sekä noin 200 koululaista.

Harjoitusviikolla puolustusvoimat harjoittelee kohteen suojaamista Huhtiniemessä sekä Imatran lentokentän suojaamista. Joukot siirtyvät lentokentälle Imatran kaupungin läpi katuverkostoa käyttäen sekä helikopterein. Eksote harjoittelee lisäksi suuronnettomuustilannetta.

Viranomaisten ajoneuvoliikenne ja ammunnat

Harjoitus näkyy ja kuluu Vekaranjärven, Taipalsaaren, Lappeenrannan, Joutsenon ja Imatran -alueilla. Taipalsaaren ampuma-alueella suoritetaan kovapanosammuntoja 3.-5.3. Muutoin harjoitusjoukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita eli paukkupatruunoita ja valaisuvälineitä Myllymäki-Roiso-Vesikkola -alueella Joutsenossa ja Imatralla 4.3. illasta 5.3. puoleenpäivään asti. Valaisuvälineiden käyttö voi näkyä valkoisina valoina taivaalla.

Marssiosastot saattavat hidastaa liikennettä VT 6:lla, kun joukot siirtyvät harjoitusalueelle Imatralle ja Joutsenoon sekä palatessaan harjoituksen jälkeen takaisin kotivaruskuntiin. Joukkojen liike Imatran kaupungin läpi on pyritty ajoittamaan siten, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittaa siviililiikenteelle. Harjoitusalueet on merkitty sotaharjoituskyltein ja esimerkiksi Imatran keskustassa on sotilaita ohjaamassa liikennettä panssarivaunujen ajaessa keskustan läpi. Harjoitukseen liittyy helikopteritoimintaa 4.-5.3 kaikkina vuorokauden aikoina.

Lisätietoja harjoituksesta (ajalla 2.-5.3.2020) majuri Tuomas Väyrynen, p. 0299 800 (vaihde) ja median yhteydenotot tiedottaja Päivi Visuri, p. 0299 431 107

Harjoitusta voi seurata #eteläkarjala20 #paikallispuolustus

Puolustusvoimat

Twitter @KarjalanPR @MaasotaK@maavoimat

Facebook Karjalan prikaati ja Maasotakoulu ja Maavoimat

Facebook-tapahtuma Karjalan prikaati/Etelä-Karjala 20 https://www.facebook.com/events/604564260120964/

Muut osallistujat

Lappeenranta TW: @LappeenrantaFI FB: Lappeenranta City

IG: Lappeenrantafi

#Lappeenranta #Joutseno

Imatra FB: Imatran kaupunki TW: @Imatrankaupunki

IG: imatrankaupunki

#Imatra #kansallisihme

Etelä-Karjalan pelastuslaitos TW: @Etelä-Karjalan pelastuslaitos FB: Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Eksote TW: @Eksote FB: Eksote

#eksote

Valtakunnallinen tiedote

Paikallispuolustusharjoitukset valtakunnallisesti https://maavoimat.fi/paikallispuolustusharjoitukset

´