Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus Kehä 1/22 tuo jälleen viranomaisyhteistoimintaa Uudellemaalle

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 22.2.2022 16.53
Tiedote
Varusmies tuliasemassa konekiväärin kanssa

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 1/22 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.-11.3.2022 Uudenmaan alueella. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 740 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.

Harjoitukseen sisältyy myös paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista mukana ovat Itä-Uudenmaan poliisi, Helsingin kaupungin sekä Itä-Uudenmaan pelastuslaitos ja Säteilyturvakeskus.

Kehä 1/22 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääasiallisesti Itä- ja Keski-Uudenmaan alueelle. Harjoituspaikkoina toimii Porvoo, Loviisa, Tuusula, Sipoo, Helsinki, Vantaa sekä Espoo. Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 160 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat julkaisemme melutiedotteessa viikon 8 lopussa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita Porvoossa järjestettävään mediapäivään keskiviikkona 9.3.2022, jolloin on mahdollista tutustua viranomaisyhteistoimintaharjoitukseen. Mediapäivään voi ilmoittautua harjoituksen tiedottajalle (yhteystiedot alla). Ilmoittautumiset viim. 7.3. mennessä. 

Kehä 1/22 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla: #kehä22, #kaartjr, #maavoimat, #paikallisturvallisuus ja #paikallispuolustajat.

Yhteydenotot: Lotta Laaksonen, harjoituksen tiedottaja, 0299 421 233, [email protected] 

Kehä 1/22 harjoitukseen osallistuva reserviläinen:

Älä osallistu harjoitukseen sairaana! Jos tunnet olosi sairaaksi, ole yhteydessä omaan aluetoimistoosi. Reserviläisen hakiessa vapautusta kertausharjoituksesta sairastapauksen perusteella, tulee hänen toimittaa lääkärintodistus käskyn lähettäneeseen aluetoimistoon. Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta tiedotteesta. 

´