Hyppää sisältöön

Puolustusvoimain komentaja tarkasti Maavoimien mekanisoidun Arrow 17 -harjoituksen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 5.5.2017 10.16
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg tarkasti Maavoimien mekanisoitujen joukkojen Arrow 17 -harjoituksen torstaina 4.5.

 Aamupäivän aikana komentaja perehtyi muun muassa mekanisoidun taisteluosaston iskuportaan simulaattoriavusteiseen taisteluharjoitukseen ja kouluttajan johdolla toteutettuun maastopalautetilaisuuteen.

- Maavoimien mekanisoidussa harjoituksessa korostuvat tuttuun tapaan dynaamisuus ja toiminnallisuus. Välitön palaute ja suorituksen analyyttinen tarkastelu yhteisesti tekee harjoittelusta tehokasta, Puolustusvoimain komentaja totesi.

Pohjankankaan harjoitusalue tarjoaa mekanisoitujen joukkojen nopeatempoiselle harjoittelulle erinomaiset olosuhteet, joita myös harjoitukseen osallistuvat kansainväliset vieraat ovat kiitelleet. Puolustusvoimain komentajan tarkastuksen aikana tavattiin myös yhdysvaltalaisia ja norjalaisia joukkoja, jotka osallistuvat harjoitukseen osana suomalaisjoukkoa.

- Kansainväliset harjoitukset ovat konkreettinen keino testata ja parantaa joukkojen yhteensopivuutta, tilannekuvan rakentumista ja ennen kaikkia yhteentoimivuutta, Puolustusvoimain komentaja painotti.

´