Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat modernisoi PASI-miehistönkuljetusvaunuja

Maavoimat
Julkaisuajankohta 21.12.2017 14.17
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan panssaroitujen XA-180-miehistönkuljetusajoneuvojen (PASI) elinjaksopäivityksen suomalaiselta Patria Land Systems Oy:ltä. Elinjaksopäivityksillä modernisoidaan 65 panssaroitua XA-180-miehistönkuljetusvaunua.

Modernisoinnilla varmistetaan PASI-miehistönkuljetusajoneuvojen suorituskyky, kunto ja tekninen elinjakso 2030-luvulle asti. Uudistamisessa päivitetään ajoneuvojen sähköjärjestelmät, kunnostetaan voimansiirtokomponentit sekä uusitaan jousitus ja ulkopinnoite. Ajoneuvoihin asennetaan myös turvavöillä varustetut istuimet.

Elinjaksopäivitykset ajoittuvat vuosille 2018 - 2020. Hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo on noin 16 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus kotimaassa 85 henkilötyövuotta.

Hankinta liittyy Maapuolustuksen kehittämisohjelmaan, jossa kehitetään joukkojen liikkuvuutta. Uusituilla ajoneuvoilla varustetaan operatiivisia joukkoja. Tällä vaalikaudella kehitetään ennen muuta maavoimia, koska 2020-luvulla ovat edessä meri- ja ilmavoimien suuret strategiset hankinnat.

´