Hyppää sisältöön

Ranskan maavoimien komentaja tutustui Maavoimien toimintaan

Maavoimat
Julkaisuajankohta 25.8.2023 8.26
Tiedote
Suomen ja Ranskan Maavoimien komentajat tervehtivät varusmiestä

Ranskan maavoimien komentaja, kenraali Pierre Schill vieraili Suomessa torstaina 24. elokuuta.

Vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Komentajat vierailivat Porin prikaatissa, jossa kenraali Schillille esiteltiin Maavoimien toimintaa, kriisinhallintakoulutusta ja suomalaista asevelvollisuusjärjestelmää. Komentajat seurasivat myös Porin prikaatin harjoitustoimintaa. 

Suomi ja Ranska tekevät tiivistä yhteistyötä Libanonissa YK:n UNIFIL-kriisinhallintaoperaatiossa, jossa työskentelee noin 200 suomalaista. Suomi osallistuu UNIFIL-operaatioon osana ranskalaista FCR-pataljoonaa.

- Kriisinhallintaoperaatioissa rakentunut luottamus ja yhteistyö on hyvä perusta Suomen ja Ranskan maavoimien yhteistoiminnalle. Meillä on erinomaiset lähtökohdat laajentaa ja syventää tarkoituksenmukaisella tavalla yhteistyötämme nyt Nato-liittolaisina, kenraaliluutnantti Välimäki toteaa.

- Suomen Maavoimat on pitkäaikainen ja luotettava kumppani Ranskan Maavoimille ja tarjoaa erinomaista operatiivista tukea UNIFIL-rauhanturvaoperaatiossa Libanonissa, mutta myös koulutusta arktisissa olosuhteissa. Kun Suomi nyt on Naton jäsenmaa, mahdollisuudet yhteiselle harjoittelulle lisääntyvät, mikä auttaa kehittämään yhteensopivuuttamme Naton uuden joukkorakenteen viitekehyksessä, kenraali Schill toteaa. 

´