Hyppää sisältöön

Panssariprikaati juhlistaa itsenäisyyspäivää useissa tilaisuuksissa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 30.11.2022 13.10
Tiedote
Suomen lippu

Panssariprikaati juhlii 105-vuotiasta itsenäistä Suomea seppeleenlaskutilaisuuksin, reservin ylentämis- ja palkitsemistilaisuuksin, jääkiekko-ottelulla sekä Puolustusvoimien valtakunnallisessa paraatissa.

Seppeleenlaskutilaisuudet

Panssariprikaati osallistuu itsenäisyyspäivän viettoon tiistaina 6.12.2022 Hämeenlinnassa, Hattulassa, Tyrvännöllä ja Riihimäellä seppeleenlaskuin, liputuksin ja kunniavartioin. 

Hämeenlinna

Hattulan ja Riihimäen varuskunnan, Hämeenlinnan kaupungin, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sekä Hämeenlinnan Karjala-Seuran yhteiset seppeleenlaskut järjestetään Hämeenlinnassa 6.12. seuraavasti:

  • Ahveniston hautausmaalla seppeleenlasku sankarihaudoille klo 9.00 ja vakaumuksensa puolesta vuonna 1918 kaatuneiden haudalle klo 9.15. Hämeenlinnan Mieskuoron Seniorit laulavat tilaisuudessa. 
  • Hämeenlinnan kirkolla seppeleenlasku vapaussodassa kaatuneiden muistomerkille noin klo 9.35 ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille noin klo 9.40.
  • Vanajan kirkolla seppeleenlasku Vanajan sankarihaudalle klo 9.55. ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille klo 9.55.

Hattula ja Tyrväntö

Hattulan ja Riihimäen varuskunnan, Hattulan kunnan ja Hattulan seurakunnan yhteiset seppeleenlaskut järjestetään Hattulassa ja Tyrvännöllä 6.12. seuraavasti:

  • Hattulan kirkolla seppeleiden sankarinauhat luetaan Hattulan kirkossa jumalanpalveluksen jälkeen noin klo 10.50. Seppeleenlasku Hattulan kirkkomaalla talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden haudalla jumalanpalveluksen päätyttyä noin klo 11.00 alkaen.
  • Tyrvännön kirkolla seppeleenlasku Tyrvännön sankarihaudalla välittömästi Hattulan tilaisuuden jälkeen. Ajomatka Hattulan kirkolta Tyrvännön kirkolle noin 15 min. 

Riihimäki

Hattulan ja Riihimäen varuskunnan, Riihimäen kaupungin ja Riihimäen seurakunnan yhteinen seppeleenlaskutilaisuus pidetään Riihimäen sankarihautausmaalla klo 12.00 alkaen.

Reserviläisten ylentämis- ja palkitsemistilaisuudet

Panssariprikaatin aluetoimistojen johdolla järjestetään itsenäisyyspäivänä ylennettävien reserviläisten ylentämis- ja palkitsemistilaisuuksia. Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen aluetoimistot järjestävät itsenäisyyspäivänä ylennettävien reserviläisten ylentämis- ja palkitsemistilaisuuksia Jyväskylässä, Tampereella, Parolannummella ja Lahdessa. Hämeen aluetoimisto järjestää alueensa ylennettäville kaksi erillistä tilaisuutta.

  • Keski-Suomen reservin ylentämis- ja palkitsemistilaisuus järjestetään Jyväskylän Paviljongilla Ravintola Kolmessa maanantaina 5.12. 
  • Pirkanmaan reservin ylentämis- ja palkitsemistilaisuus järjestetään Tampereen Raatihuoneella tiistaina 6.12. 
  • Kanta-Hämeen reservin ylentämis- ja palkitsemistilaisuus järjestetään Parolannummella Sotilaskoti 2:ssa maanantaina 5.12. 
  • Päijät-Hämeen reservin ylentämis- ja palkitsemistilaisuus järjestetään Lahden Upseerikerholla tiistaina 6.12. 

Ylentämis- ja palkitsemistilaisuuksiin on lähetetty kutsut asianomaisille sekä median edustajille. 

Jääkiekon juhlaottelu Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla järjestetään lauantaina 3.12.2022 Itsenäisyyspäivän juhlaottelu, joka pelataan sotiemme veteraanien ja naisten muistolle ja hyväksi. Ottelu järjestetään yhteistoiminnassa Panssariprikaatin ja Hämeenlinnan Pallokerhon kanssa. Ottelu on jääkiekon SM-liigan runkosarjan ottelu HPK - KalPA. Tapahtuman toteuttamiseen osallistuu myös Tammenlehvän Perinneyhdistys ry. Panssariprikaatin kalustonäyttely on nähtävillä Pohjantähti Areenan VIP-parkissa klo 15.00 alkaen. Sotilaskotiauto palvelee areenan parkkipaikalla klo 15 - 17.

Juhlaottelusta lisää osoitteessa: HPK - KalPa 3.12.2022 pelataan sotiemme veteraanien ja naisten muistolle ja hyväksi - Hämeenlinnan Pallokerho

Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati Haminassa

Panssariprikaatin joukkoja ja kalustoa on mukana Puolustusvoimien valtakunnallisessa itsenäisyyspäivän paraatissa Haminassa.

Paraatista lisää osoitteessa: Puolustusvoimat juhlistaa itsenäisyyspäivää valtakunnallisella paraatilla Haminassa - Maavoimat

Aluetoimisto tai muu palvelupiste Hämeen aluetoimisto Joukko-osasto Kanta-Häme Keski-Suomen aluetoimisto Keski-Suomi Paraatit ja juhlat Pirkanmaa Pirkanmaan aluetoimisto Päijät-Häme
´