Hyppää sisältöön

Reserviupseerikoulu juhlii 100-vuotista taivaltaan lauantaina verkossa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.6.2021 9.49
Tiedote
Reserviupseerikoulun päärakennus ja Kaatuneiden upseerien patsas

Reserviupseerikoulun juhlavuosi huipentuu RUK 100 -pääjuhlaan 12. kesäkuuta. Juhlapäivän viettoon voi osallistua verkkolähetyksessä RUK 100 -verkkosivuilla osoitteessa maavoimat.fi/ruk-100. Lähetys Haminasta alkaa kello 9 jatkuen iltapäivään kello 15 asti.

Reserviupseerikoulu juhlistaa satavuotista taivaltaan kunnioittamalla arvokkaita sotilasperinteitä, järjestämällä reserviupseerikoulutusta käsittelevän webinaarin ja paneelin alustuksineen sekä päiväjuhlan, jossa tervehdyksensä välittää myös tasavallan presidentti, puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli Niinistö.

Verkkolähetyksessä katsojat pääsevät tutustumaan upseerioppilaan arkeen niin maastossa kuin kasarmilla seikkailija-toimittaja (kapt res) Riku Rantalan kanssa, nauttimaan Rakuunasoittokunnan musiikista sekä seuraamaan ja osallistumaan sovellettuun, virtuaaliseen ohimarssiin.

Ohimarssin yhteydessä julkaistaan yleisön tervehdyksiä, joita voi lähettää ennakkoon verkkolomakkeella: https://q.surveypal.com/RUK-100-paajuhla. Samalla lomakkeella voi lähettää kysymyksiä myös webinaarin panelisteille, jotka ovat Ilmarisen varatoimitusjohtaja Mikko Mursula, Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä ja reserviupseerikurssin johtaja everstiluutnantti Tommi Sikanen.

Ilmavoimat kunnioittaa juhlapäivänä satavuotiasta Reserviupseerikoulua ylilennolla Haminassa noin kello 12. Ylilento näytetään verkkolähetyksessä tallenteena kello 13 alkavan päiväjuhlan yhteydessä.

Verkkojuhlan tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät RUK 100 -verkkosivuilta maavoimat.fi/ruk100-ohjelma. Lähetykseen voi liittyä osoitteessa maavoimat.fi/ruk-100 avautuvasta ikkunasta.

Juhlatunnelmiin voi palata myös katsomalla verkkosivulla 12.6. jälkeen julkaistavan tallenteen.
 

´