Hyppää sisältöön

Ruotsin maavoimien komentaja työvierailulla Jääkäriprikaatissa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 9.2.2024 17.22
Tiedote

Suomen ja Ruotsin maavoimien yhteistyö toi Ruotsin maavoimien komentajan, kenraalimajuri, Jonny Lindfors Jääkäriprikaatiin 8.-9.2.2024. Vierailua isännöi Suomen maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

Maavoimat kehittää kahdenvälistä valmiutta ja operaatiokykyä Ruotsin kanssa. Yhdessä komentajat seurasivat talviolosuhdeharjoitusta hyvinkin talvisessa säässä ja keskustelivat Jääkäriprikaatin johdon kanssa tulevista harjoituksista.

-Molemmissa maavoimissa on korkeaa osaamista talviolosuhdekoulutuksesta. Nyt olimme tarkastamassa Jääkäriprikaatia ja perehtymässä heidän erityispiirteisiin, koulutukseen sekä kuulemaan ensivaikutelmia uusista varusteista. Prikaatilaiset ovat osallistuneet aktiivisesti varusteiden ja toimintatapojen kehittämiseen. Tarkoituksena on varmistaa sotilaiden toimintakyky Pohjolan erityisen haastavissa olosuhteissa. Vierailun aikana saimme omakohtaisesti kokea uusien varusteiden toimivuuden lämpötilan laskiessa -30 asteen alapuolelle. Ruotsin maavoimien kanssa tehtävä yhteistyö on meille tärkeää ja varsin luontevaa. Opimme toisiltamme jatkuvasti ja tulemme yhdessä paremmiksi, totesi maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

-Vierailu Jääkäriprikaatissa Sodankylässä ja Rovaniemellä on tärkeä osa työtä, jolla varmistamme yhteisen tilannekuvan aina henkilökohtaisesta varustuksesta ja sotilaiden kyvystä taistella haastavissa olosuhteissa siihen, miten voimme yhdessä edistää vahvaa sotilaallista suorituskykyä Pohjoiskalotin alueella. Viime kädessä kyse on sen varmistamisesta, että olemme taktisesti parhaita ja parhaiten valmistautuneita sodan vaatimuksiin kotikentällämme. Hyvät suhteet ja keskinäinen luottamus ovat ratkaiseva tekijä yhdessä taistelemisessa, kommentoi puolestaan Ruotsin maavoimien komentaja kenraalimajuri Jonny Lindfors.

´