Osiot
Valikko
Maavoimat

Suojamuuri Bint Jubaylin sosiaali- ja kehityskeskukselle

Maavoimat 18.7.2016 13.53
Tiedote

Suomalais-irlantilainen pataljoona (FINIRISHBATT) rakensi yhteistyössä Suomen ja ja Irlannin valtioiden kanssa suojamuurin Bint Jubaylin sosiaali- ja kehityskeskuksen suojaksi. 14.7.2016 muurin valmistumisen kunniaksi järjestettiin julkistamistilaisuus.

14.7.2016 Bint Jubaylin sosiaali- ja kehityskeskuksessa järjestettiin avajaistilaisuus suojamuurin kunniaksi, joka rakennettiin suojaamaan keskusta maan vajoamiselta. Sosiaali- ja kehityskeskus tarjoaa tärkeää terveydenhuoltoa ja jakaa tietoa sosiaalisista, terveydellistä ja koulutuksellisista asioista niitä tarvitseville. Tämä QIP-projekti (quick impact project) edistää terveydenhuollon infrastruktuuria ja parantaa tiloja, jotka ovat tärkeitä keskukselle.

Suomalais-irlantilainen pataljoona (FINIRISHBATT) vastasi Suomen ja Irlannin valtioiden kanssa projektin toteutuksesta. Keskuksessa järjestettävät ensiapu- ja lääkintäkoulutukset ovat kehittäneet erityisesti paikallisten naisten ja suomalaisten sekä irlantilaisten rauhanturvaajien välistä luottamusta sekä edistäneet Bint Jubaylin terveydenhuoltoa. Paikallisen väestön avustaminen on osa FINIRISHBATT:n tehtäviä Libanonissa. Projektin rahoittivat Suomen ulkoasiainministeriö ja Irlannin puolustusvoimat.

UNIFIL