Hyppää sisältöön

Talvisodankäynnin kurssi 7.–20.1.2023 Sodankylässä

Jääkäriprikaati
Julkaisuajankohta 5.1.2023 13.52
Tiedote

Talviolosuhteissa vaadittavia taitoja koulutetaan jälleen Jääkäriprikaatissa talvisodankäynnin kurssilla 7. –20.1.2023. Suomalaisten sotilaiden lisäksi kurssille osallistuu 17 ulkomaalaista sotilasta; Yhdysvalloista, Virosta ja Ranskasta.

Jääkäriprikaatin arktisen koulutuksen ammattilaiset kouluttavat kurssilaisille talviolosuhteissa vaadittavia henkilökohtaisia selviytymistaitoja, taistelutekniikkaa ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Tavoitteena on, että osallistujat ymmärtävät talviolosuhteiden vaikutuksen joukon toimintakykyyn ja taistelutekniikkaan sekä taistelutehtävien suorittamiseen. Kurssilaisille opetetaan muun muassa pukeutumisen, nesteen, levon ja ravinnon merkitys toimintakyvyn säilyttämisessä talviolosuhteissa sekä niiden soveltamisen eri tilanteissa. 

Kurssi sisältää koulutusvaiheen ja soveltavan vaiheen. Talvisodankäynnin perusteiden ja toimintakyvyn säilyttämiseen liittyvien selviytymistaitojen koulutuksen jälkeen testataan sotilaiden osaaminen sovelletussa harjoituksessa.

Ulkomaalaisten sotilaiden osallistuminen talvisodankäynnin kurssille on osa Maavoimien kansainvälistä koulutusyhteistyötä. Kursseilta saadut kokemukset siirretään kotimaan koulutukseen ja kansallisen puolustuksen kehittämiseen.
 

´