Hyppää sisältöön

Tammisaari 21 -harjoitus osoittaa pioneeriaselajin suluttamis- ja raivaamiskykyä

Kaartin jääkärirykmenttiKainuun prikaatiKarjalan prikaatiMaasotakouluMaavoimatPorin prikaatiUudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 27.8.2021 12.00
Tiedote
Sotilas istuu kivellä selin kameraan. Taustalla kaivinkone ja metsää.

Maavoimien johtama Tammisaari 21 -harjoitus järjestetään Syndalenin harjoitusalueelle sekä Koverharin satama-alueella 30.8.–3.9.2021.

Harjoitus toteutetaan yhteistoiminnassa Uudenmaan prikaatin, Maasotakoulun, Karjalan, Kainuun ja Porin prikaatin sekä Kaartin jääkärirykmentin kanssa. Harjoitukseen osallistuu osastot myös Ilmavoimista ja Panssariprikaatista. Tammisaari 21 -harjoituksen yhteydessä järjestetään pelastustoimen valmiusharjoitus (PVPETO21). Harjoituksen kokonaisvahvuus on 245 sotilasta. Tammisaari 21 -harjoituksen johtaa pioneeritarkastaja eversti Juha Helle ja PVPETO 21 -harjoituksen pelastuspäällikkö Jukka Hämäläinen.

Tammisaari 21 -harjoituksen päämääränä on testata Maavoimien valmiuspioneerijoukkueiden suluttamis- ja raivaamiskykyä sekä CBRN-joukkojen suojelutoimintakykyä ja Raivaamisen erikoisosaston raivaamiskykyä. Harjoituksessa esitellään suomalaista pioneeriosaamista kansallisille yhteistoimintaosapuolille. Harjoitukseen on kutsuttu kansallisia siviili- ja viranomaiskumppaneita, joilla on mahdollisuus tutustua pioneerijoukkojen toimintaan sekä suomalaisen puolustusteollisuuden ratkaisuihin.

- Tammisaari 21 -harjoituksessa testaamme pioneerijoukkojen suorituskykyä vaativissa harjoituksissa. Annamme myös kotimaiselle puolustusvälineteollisuudelle mahdollisuuden näyttää omia tulevaisuuden tuotteitaan, harjoituksen johtaja eversti Helle kertoo.

Harjoituksessa noudatetaan viranomaisten määrittämiä koronavarotoimenpiteitä liittyen testaukseen, turvaväleihin, hygieniaohjeistukseen ja kasvomaskien käyttöön. Harjoitusosastot eivät ole keskenään lähikontaktissa.

Joukot siirtyvät harjoitusalueelle maanantaina 30.8. ja palaavat joukko-osastoihin perjantain 3.9. aikana. Harjoituksesta aiheutuu melua 31.8.–2.9.2021 kello 8.00–16.00.

Seuraa harjoitusta Maavoimien sosiaalisessa mediassa - Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.
maavoimat.fi/tammisaari-21 
twitter.com @Maavoimat 
facebook.com/maavoimat
Instagram @maavoimat
Harjoituksen omat hästägit ovat #tammisaari21 #pioneeri

Harjoituksen johtaja on eversti Juha Helle
Harjoituksen johtajan apulainen everstiluutnantti Timo Ronkainen
Harjoituksen tiedottaja Jaana Kuusisto, puh. 0299 432 784, [email protected]

´