Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin talviolosuhdeharjoitus Lapissa

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 17.2.2023 15.14
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää talviolosuhdeharjoituksen Lapissa 20. helmikuuta – 17. maaliskuuta 2023. Harjoitukseen liittyy puolustusvoimien helikopterien lentotoimintaa.

Harjoituksen tavoitteena on parantaa henkilöstön kykyä toimia Lapin kylmissä ja lumisissa olosuhteissa. Lisäksi harjoitus kehittää yhteistoimintaa kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Suomalaiseen harjoitusjoukkoon kuuluu palkattua henkilöstöä, varusmiehiä ja reserviläisiä, yhteensä noin 660 henkeä. Lisäksi harjoituksen ryhmätason koulutukseen osallistuu kansainvälisiä yhteistoimintakumppaneita.

Harjoitustoimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina. Sotilaat majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa ja liikkuvat pääosin suksilla ja lumiajoneuvoilla. Osassa harjoitustilanteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita. 

Harjoitukseen liittyy puolustusvoimien NH90- ja MD500-helikopterien lentotoimintaa. Helikopteritoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa. 

Puolustusvoimat on tehnyt harjoitukseen liittyen hallinnollisen päätöksen maa- ja vesialueiden tilapäisestä käyttämisestä puolustusvoimien sotilaalliseen harjoitustoimintaan. Poroisäntiä on tiedotettu harjoituksesta Paliskuntain yhdistyksen kautta.

Harjoitustoimintaa on Lapin maakunnan alueella, Rovaniemen pohjoispuolella.


Utin jääkärirykmentin harjoitustoimintaan liittyvät yhteydenotot voi tarvittaessa tehdä rykmentin internetsivuilla olevan sähköisen palautelomakkeen kautta tai puhelimitse: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.
 

´