Hyppää sisältöön

Varusmiehet osoittivat korkeaa motivaatiota ja osaamista - KVARN17-harjoitus päättynyt

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 10.6.2017 17.44
Tiedote
Ryhmäkuva harjoitukseen osallistuneista sotilaista

KVARN17-harjoitus oli koko varusmiespalveluksen ainutlaatuinen huipennus.

- Varusmiesten osaamistaso tiedettiin ja harjoitukseen lähdettiin korkeilla odotuksilla, kertoo harjoituksen johtaja everstiluutnantti Niko Hölttä.

Uudenmaan jääkäripataljoonan varusmiehille on kertynyt viimeisen kolmen viikon aikana 17 sotaharjoitusvuorokautta. 365 vuorokautta palvelleet johtajat ja 165 vuorokautta palvellut miehistö kotiutuu torstaina 15.6.

- Varusmiehet ylittivät odotukset ja kaupunkijääkärikomppaniasta tulee erinomainen yksikkö. Varusmiehille tämä on ollut ainutkertainen kokemus ja yksittäiset varusmiehet ovat olleet mukana poikkeuksellisen positiivisella ilmeellä, jatkaa everstiluutnantti Hölttä.

KVARN17-harjoituksen tavoitteena on ollut myös henkilökunnan osaamisen kehittäminen. Harjoitukseen osallistui myös kymmenen henkilökuntaan kuuluvaa Maasotakoulun sotilasta.

- Erityisen hyviin olosuhteisiin kannatti tuoda koko kaupunkijääkärikomppania ja henkilökunnan erityisosaamisen kehittämisellä on myös iso merkitys. Kouluttajan tehtävissä syntyy uusia ajatuksia ja saa palautetta, päättää everstiluutnantti Hölttä.

KVARN17-harjoitus tarjosi Kaartin jääkärirykmentille mahdollisuuden hyödyntää Ruotsin maavoimien erinomaista rakennetun alueen koulutusympäristöä Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälisen yhteistyön (FISE) puitteissa.

KVARN17-harjoitus kehitti myös joukkojen perustamista ja keskittämistä kansainvälisiin harjoituksiin ja operaatioihin sekä kykyä antaa ja vastaanottaa apua kansainvälisissä kriisitilanteissa.

Harjoituksen valokuvat löydät KVARN17-harjoituksen kuvagalleriasta Maavoimien Facebook-sivuilta.

´