Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain Euroopan maavoimien apulaiskomentaja tutustui Maavoimien arktiseen osaamiseen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 19.11.2021 15.00
Tiedote
Varusmies keskustelee kenraalimajuri Peter B. Andrysiakin ja kenraaliluutnantti Petri Hulkon kanssa.

Kenraalimajuri Andrysiak vieraili Maavoimien vaikuttamisharjoituksessa Pohjois-Suomessa.

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen apulaiskomentaja, kenraalimajuri Peter B. Andrysiak tutustui Maavoimien ja Rajavartiolaitoksen toimintaan Pohjois-Suomessa 15.–19. marraskuuta. 

Kenraalimajuri Andrysiak vieraili Maavoimien vaikuttamisharjoituksessa ja seurasi Jääkäriprikaatin valmiusyksikön taisteluammuntoja Rovajärven harjoitusalueella. 

– Erittäin vaikuttavaa. Valmiusyksikkö on todella osaava joukko, ja harjoituksenne seuraaminen on ollut minulle kunnia. Odotan, että pääsemme tekemään yhteistyötä tulevissa harjoituksissa, kenraalimajuri Andrysiak totesi valmiusyksikölle palautetilaisuudessa taisteluharjoituksen jälkeen. 

Apulaiskomentajalle esiteltiin myös Maavoimien arktista koulutusta. Kenraalimajuri Andrysiakin vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko. Vierailun aikana komentajat keskustelivat Suomen ja Yhdysvaltain maavoimien kahdenvälisestä yhteistoiminnasta. 

Yhteistyötä on tehty esimerkiksi harjoitustoiminnassa. Yhdysvaltain Euroopan joukkoja on osallistunut useana vuonna Maavoimien mekanisoituun Arrow-harjoitukseen Niinisalossa, ja vuonna 2022 Pohjankankaalle on tulossa harjoittelemaan noin 250 yhdysvaltalaissotilasta.

– Puolustusselonteon tavoitteiden mukaisesti myös Maavoimat jatkaa tiivistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa yhteistoimintakykyä kehittäen, Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko toteaa. 

komentajat keskustelevat

´