Hyppää sisältöön

Yhdysvaltalaisia sotilaita Utin jääkärirykmentin harjoituksiin (tiedote päivitetty 19.7.)

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 22.6.2022 12.54
Tiedote
Helikoptereita järven yläpuolella

Utin jääkärirykmentti järjestää kahdenvälisen erikoisjoukkoharjoituksen Yhdysvaltojen kanssa Suomessa 27. kesäkuuta - 31. heinäkuuta 2022.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää suomalaisten erikoisjoukkojen suorituskykyä sekä parantaa kykyä toimia yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Erikoisjoukkoharjoitukseen liittyvää toimintaa on eteläisessä Suomessa, maalla, merellä ja ilmassa. 

Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Puolustusvoimista, Rajavartiolaitoksesta ja Yhdysvaltojen erikoisjoukoista yhteensä noin 175 sotilasta. Kansainvälisten joukkojen osuus on noin 60 henkilöä. Sekä suomalaiset että yhdysvaltalaiset asettavat harjoitukseen venekalustoa, joka soveltuu ryhmien kuljettamiseen.

Harjoitukseen liittyy helikopterien lentotoimintaa.

Kansainvälistä helikopteritoimintaa Maavoimien harjoituksissa

Utin jääkärirykmentti järjestää 19. heinäkuuta – 12. elokuuta harjoituksen, johon osallistuu Yhdysvaltojen Maavoimien ilmailun ja Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien joukkoja. Harjoitus parantaa joukkojen ja menetelmien yhteensopivuutta ja yhteistoimintaa.

Lentotoiminta liitetään osaksi Maavoimien kokonaisharjoittelua Kaartin jääkärirykmentin, Porin prikaatin ja Jääkäriprikaatin johtamissa harjoituksissa.

Yhdysvaltalaiseen harjoitusosastoon kuuluu noin 40 sotilasta, kaksi CH-47 Chinook-helikopteria ja kaksi UH-60 Black Hawk-helikopteria. Iso-Britannian harjoitusosastoon kuuluu noin 30 sotilasta ja kaksi CH-47 Chinook-helikopteria. Ilmailun kalusto ja henkilöstö tukeutuvat maassa olonsa aikana Satakunnan Lennoston tiloihin ja alueisiin. Osa Iso-Britannian helikopterien harjoituksen aikaisesta lentotoiminnasta tapahtuu Viron ja Suomen välillä. Suomalaiset operoivat harjoituksessa NH90-kuljetushelikopterikalustolla. 

Molemmat harjoitukset kuuluvat Maavoimien kesän 2022 täydentävään kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan

Utin jääkärirykmentin harjoitustoimintaa koskevat palautteet voi tarvittaessa antaa puhelimitse tai internetsivuillamme olevan sähköisen palautelomakkeen kautta: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot

 

Päivitetty tiedotteeseen 19.7.2022:

  • helikopteritoimintaharjoitukseen osallistuu myös Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien joukkoja
  • Iso-Britannian harjoitusosastoon kuuluu noin 30 sotilasta ja kaksi CH-47 Chinook-helikopteria
  • osa Iso-Britannian helikopterien harjoituksen aikaisesta lentotoiminnasta tapahtuu Viron ja Suomen välillä.
     
´