Hyppää sisältöön

Yhdysvaltalaiskenraalit tutustuivat arktiseen koulutukseen

Maavoimat
Julkaisuajankohta 2.3.2023 13.57
Tiedote
kenraalit

Vierailijat tarkastivat Maavoimien komentajan kanssa Jääkäriprikaatin koulutustapahtuman.

5. armeijakunnan komentaja, kenraaliluutnantti John S. Kolasheski ja 11. maahanlaskudivisioonan komentaja, kenraalimajuri Brian S. Eifler Yhdysvaltain maavoimista sekä prikaatikenraali Joseph A. Dinonno Virginian kansalliskaartista vierailivat Lapissa tällä viikolla. Vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

Kenraalit tarkastivat vierailunsa aikana Jääkäriprikaatin koulutustapahtuman, johon osallistuu henkilökuntaa Jääkäriprikaatista sekä kevyttä jalkaväkeä ja pataljoonan esikunnan osia Yhdysvaltojen maavoimista. Jääkäriprikaatin arktisen koulutuksen ammattilaiset kouluttavat osallistujille talviolosuhteissa vaadittavia henkilökohtaisia selviytymistaitoja, taistelutekniikkaa ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Koulutuksen päätteeksi yhdysvaltalaisjoukot osallistuvat Pohjoinen 1/23 -paikallispuolustusharjoitukseen Lapin alueella tällä viikolla.  

- Koulutustapahtuma on jatkumo Suomen ja Yhdysvaltain maavoimien pitkäjänteiselle yhteistyölle, joka tiivistyi entisestään vuonna 2022. Yhteisen harjoittelun tavoitteena on kehittää taktista yhteensopivuuttamme Pohjois-Suomen arktisissa olosuhteissa, kenraaliluutnantti Välimäki kertoo.

- Oli kunnia tavata kenraaliluutnantti Välimäki ja nähdä Puolustusvoimat, yhdysvaltalaissotilaat ja muut kumppanit rinta rinnan soveltamassa osaamistaan ja taitojaan käytäntöön, kenraaliluutnantti Kolasheski toteaa.  

- Voimme oppia paljon yhteisestä harjoittelusta, ja Arctic Forge 23:n kaltaiset harjoitukset antavat meille siihen mahdollisuuden. Tämä arvokas koulutus opettaa meitä selviytymään ja olemaan tehokkaampia karuissa olosuhteissa.

Koulutustapahtuma on osa Yhdysvaltain asevoimien Arctic Forge 23 -harjoituskonseptia ja ainoa Suomessa järjestettävä osakokonaisuus. 6.2.-7.3. järjestettävän talviolosuhdekoulutuksen kansainvälisen osaston vahvuus on enimmillään noin 290 henkilöä. 

- On hienoa jatkaa harjoittelua arktisten liittolaistemme ja kumppaniemme kanssa. Amerikan arktisina ammattilaisina odotamme innolla yhdessä tekemistä sekä oppimista Puolustusvoimien ja erityisesti Maavoimien arktisilta asiantuntijoilta, kenraalimajuri Eifler kertoo. 

´