Hyppää sisältöön

Yhdysvaltojen Ospreyt osallistuvat Utin jääkärirykmentin lentotoimintaan

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.3.2023 12.51
Tiedote

Kaksi yhdysvaltalaista CV-22B Osprey-kuljetuskonetta osallistuu Utin jääkärirykmentin koulutus- ja harjoitustoimintaan 23. maaliskuuta – 2. huhtikuuta.

Yhdysvaltojen CV-22B Osprey-kuljetuskoneet osallistuvat 23.3. – 2.4.2023 Utin jääkärirykmentin päivittäiseen lento- ja koulutustoimintaan Kymenlaaksossa ja muualla Suomessa. Harjoittelun tavoitteena on kehittää toimintamenetelmiä sekä parantaa suomalaisten helikopterimiehistöjen kykyä toimia yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Helikopteripataljoonan koulutussuunnitelman mukaisesti toiminta käsittää muun muassa pimeälentokoulutusta ja olosuhdeharjoituksia Etelä-Suomesta Lappiin ulottuvalla alueella. Lentotoimintaa on valoisan ja pimeän aikaan, päättyen viimeistään kello 04 mennessä. Lentotoiminnassa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja tehdään laskeutumisia maastoon. 

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille sekä noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Utin jääkärirykmentin koulutus- ja harjoitustoimintaa koskevat palautteet voi tarvittaessa antaa internetsivuillamme olevan sähköisen palautelomakkeen kautta, sähköpostilla tai puhelimitse: maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti/yhteystiedot.

 

Kuva: USAF 352SOW

´